Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U Sokolskom domu u Osijeku održana je Početna konferencija projekta „Zlatne godine“ na kojoj su predstavljeni ciljevi i aktivnosti projekta kojeg zajednički provode Udruga PLANTaža i Gimnastičko Društvo Osijek-Žito. Na konferenciji se prisutnima obratio i mr.sc. Romano Kristić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo, koji je istaknuo probleme umirovljenika na području grada Osijeka i važnost ovakvih projekata namijenjenih trećoj životnoj dobi, posebice u ovoj teškoj situaciji uzrokovanoj pandemijom Covid-19.

Projekt se provodi s ciljem poboljšanja kvalitete života umirovljenika u gradu Osijeku kroz 10 razvijenih i provedenih programa te razvoj 3 socijalne inovacije jačajući pritom kapacitete udruga civilnog društva koje sudjeluju u projektu. Nositelj projekta je Udruga PLANTaža uz partnera Gimnastičko Društvo Osijek-Žito, te stručne suradnike iz Impuls savjetovanja.Inovativni projekt „Zlatne godine“ osmišljen je od strane Udruge PLANTaža i Udruge Gimnastičko društvo Osijek- Žito s ciljem stvaranja i provedbe kvalitetnog i drugačijeg sadržaja za umirovljenike u gradu Osijeku. Kroz 24 mjeseca trajanja projekta, projektni tim će, zajedno s vanjskim suradnicima, razviti i provesti 10 inovativnih programa koji će omogućiti stjecanje novih znanja i vještina, aktivno provođenje vremena, socijalizaciju i uključenost te međugeneracijsku suradnju za minimalno 250 umirovljenika, uz razvoj socijalnih inovacija (Terapijski vrt, Virtualni gradovi i Junior-senior gym) i znanstveno istraživanje u području poboljšanja kvalitete života ove ciljne skupine. Aktivnosti se planiraju provesti u domovima za starije i nemoćne te na raznim lokacijama u gradu Osijeku u suradnji s udrugama umirovljenika.

Osim kvalitetnog sadržaja i pozitivnog utjecaja na umirovljenike, kroz projekt se očekuje pozitivan utjecaj i jačanje kapaciteta obje uključene organizacije kroz stjecanje znanja i vještina za rad sa starijim skupinama, pripremu i provedbu projekata,vrednovanje rezultata provedenih znanstvenih istraživanja te podloge za buduće suradnje i projekte orijentirane na starije osobe.

Projekt doprinosi jačanju organizacija civilnog društva u području aktivnog starenja i povećavanja kvalitete života umirovljenika.

Projekt „ Zlatne godine“ financiran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva „Pridruži se- Aktivni u mirovini“ Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika. Ukupna vrijednost projekta je 1.836.225,96 kn.Tekst i foto: Udruga PLANTaža


 Stranica prilagođena ispisu
03-28-2021 03:30:09 pm :: akoide
Ako su to "zlatne godine" čemu išta mijenjati. Što je to sjajnije u što se zlato može pretvoriti?
Vraga su to zlatne godine. To su godine kad postanete svjesni tko će vam uskoro pokucati na vrata.
Pokuca netko Hasi na vrata. On otvori i ugleda neku zakrabuljenu spodobu s kosom u ruci. Tko ste vi, upita Haso. Ja sam Smrt i došla sam po tvoju dušu. Na to će Haso, Fato dušo, dođi, traže te neki ljudi.
Ipak, pohvala ekipi za angažiranost.

U medjunarodnoj regist...
Iznajmljujemo vise sta...
"Kompleksu Montedreams...
Na ovom mestu moze...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:124

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Prolaz