Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Prvim natječajem Državnih nekretnina d.o.o. za zakup poslovnih prostora u vlasništvu države u 2021. obuhvaćeno je 29 nekretnina, od kojih se 11 nalazi u Zagrebu, a preostale se nalaze u drugih 11 hrvatskih gradova, od Osijeka do Dubrovnika.

Riječ je o nekretninama na atraktivnim lokacijama veličine od 10 m2 do 250 m2, početnih iznosa zakupa za pojedine poslovne prostore već od 490 kn. Najveći početni iznos mjesečne zakupnine je u gradu Dubrovniku i iznosi 600 kn/m2 za prostor unutar povijesne jezgre, dok se cijena ponuđenog četvornog metra u Zagrebu kreće od 80 kn na više.

Osim u Zagrebu, prostori za zakup nalaze se i u Osijeku, Zadru, Splitu, Bjelovaru, Dubrovniku, Opatiji, Slavonskom Brodu, Karlovcu i Varaždinu. S obzirom na istaknutu potražnju, oglašeni su i poslovni prostori u Petrinji i Vrginmostu, koji nisu stradali u potresima, a nalaze se u zgradama novije gradnje. Početna je cijena određena prema kriteriju jedinice lokalne samouprave i iznosi već od 10 kn/m2, odnosno 12 kn/m2.

Poslovni prostori daju se u zakup na rok od 10 godina, a ugovor se sklapa s najpovoljnijim ponuditeljem koji je ispunio uvjete natječaja i ponudio najviši iznos zakupnine. Pregledi prostora počinju od 15. ožujka 2021. te se prostori zakupljuju u viđenom stanju.

U prvoj godini pandemije Državne nekretnine omogućile su zakupcima poslovanje na atraktivnim lokacijama u deset gradova Hrvatske, a poslovni su subjekti, unatoč kriznoj godini kao i ograničenjima u poslovanju, kontinuirano iskazivali interes za zakupom prostora.

Prvi ovogodišnji natječaj za zakup prostora u vlasništvu države otvoren je do 26. ožujka 2021. do 12:00 sati, do kada zainteresirani ponuditelji mogu dostaviti svoje ponude poštom na adresu Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, Zagreb ili osobno u pisarnicu Društva, poštujući epidemiološke mjere.

Detaljne informacije o prostorima, s fotografijama i uvjetima natječaja, nalaze se na linku: Natječaj za zakup poslovnih prostora 1/21.

[klik za uvećanje]


[klik za uvećanje]


[klik za uvećanje]
Tekst i foto: Natalija Vrbanić/Državne nekretnine


 Stranica prilagođena ispisu

Na prodaju dva muzijak...
prodajem dva lustera.J...
ZAGREB, CENTAR, NOVOGR...
Iznajmljujem vikendicu...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:142

Registrirani online (1): mata


Objektiv031

Križanje