Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Kako smo već pisali, na jučer održanoj sjednici Vlade predstavljen je plan popuštanja mjera koji na snagu stupa u ponedjeljak, 15. veljače 2021.

Otvaranje fitness centara, teretana i kladionica te omogućavanje kafićima izdavanja kave za van mjere su popuštanja koje stupaju na snagu u ponedjeljak, 15. veljače.

"Mjere će vrijediti do 28. veljače. No, ovo nije trenutak da opuštanje bude sveobuhvatno i nekontrolirano", rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

- Dostava/isporuka hrane i pića
Osobe koje preuzimaju hranu i piće ne smiju se zadržavati na terasama objekta ili ispred objekta. Nije dopušten ulazak u objekt. Osobe koje čekaju isporuku moraju imati razmak od dva metra, trebaju koristiti maske. Ne smije se stimulirati zadržavanje pred objektom puštanjem glazbe, terase treba ograditi, a stolice i stolove treba maknuti.

- Teretane
Važno je voditi računa o broju korisnika, može biti jedna osoba na 20 kvadrata. Vodi se briga o provjetravanju i ventilaciji prostora. Nakon svake uporabe sprava mora se dezinficirati. Upotrebljavaju se samo vlastiti ručnici i prostirke. Izbjegavati bliski kontakt i zabrana korištenja zajedničkih tuševa. Obavezno se vodi popis korisnika. Obvezno je korištenje maske pri dolasku i registraciji.

- Škole stranih jezika
Potrebno je ograničiti broj polaznika po grupama, obvezno je korištenje maski za lice, predavačima se mora mjeriti temperaturu, kao i korisnicima.

- Dječje igraonice i radionice
Potrebno je uz osnovne mjere ograničiti jednog korisnika na 7m 2 . Potrebno je istaknuti obavijest o nošenju maske za lice, održavanju razmaka, mjerenje temperature prije ulaska, voditi evidenciju i brigu o razmaku između roditelja koji dovode i odvode svoju djecu.

- Kladionice
Za kladionice vrijede epidemiološke mjere kao za trgovine ovisno o njihovoj veličini. Potrebno je ograničiti broj osoba koji ulaze. Osoblje i korisnici moraju nositi maske i održavati razmak. Potrebna je redovita dezinfekcija prostora.

- Automat klubovi i casina
Jedan korisnik na 7 metara bruto kvadratnog prostora. Treba održavati razmak između sjedećih mjesta 1.5m, a između stolova 3 metra. Ugostiteljski dio ovih objekata mora biti zatvoren. Nije dopušteno pružanje ugostiteljskih usluga u automat klubovima i casinima.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Pexels.com/Ilustracija


 Stranica prilagođena ispisu
02-12-2021 04:52:53 pm :: patak
a kao fitnes centri ne rade , dajte ne srackajte vise skoro svaki manji fitnes centar radi ili trebam nabrajati koji , isto kao i dvorane po školama , samo trkeljate bez veze i kukate a radite svi , vlasnici kafica trazili ste kavu za van , sad kad ste dobili sad kazete da vam ne treba jer vam se ne isplati bez terasa itd itd te vase fore na koje ste nasjeli sa celnicima sindikata poduzetnika koji su u sprezi sa vladom pa su vas preveslali

Prodajem osobni automo...
Klavirski studio FORTI...
Na prodaju stenci Malo...
Osijek – iznajmljuje s...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:185

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Prolaz