Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Danas, 18. prosinca 2020. godine započela je provedba modernizirane kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, koja je sufinancirana sredstvima Europske unije kroz Fond za unutarnju sigurnost u sklopu projekta pod nazivom „Jačanje kapaciteta MUP-a u zaštiti ljudi i kritične infrastrukture od događaja koji mogu ugroziti sigurnost, uključujući djelotvorno upravljanje rizicima i krizama koji mogu ugroziti sigurnost, te borbi protiv terorizma“.

Ovom moderniziranom kampanjom želimo potaknuti širu javnost na dragovoljnu predaju oružja, kao i utjecati na podizanje ukupne svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko eksplozivnom sredstvima.Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija te se ovom kampanjom želi apelirati na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.Od 1. rujna 2007. godine do 30. studenog 2020. godine u Republici Hrvatskoj građani su dragovoljno predali 5.493 kilograma eksploziva, 5.570.778 komada streljiva, 5.354 komada automatskog i 9.183 komada dozvoljenog oružja te 330.462 komada rasprskavajućeg oružja.Kampanja je krenula sa svojim multimodularnim preventivnim alatima diljem Hrvatske te je nakon Sisačko-moslavačke županije i Policijska uprava osječko-baranjska predstavila moderniziranu kampanju i novi vizual projekta „Manje oružja-manje tragedija“. I nadalje će se proaktivnim programom kampanje u 365 dana diljem Hrvatske djelovati na svijest naših građana kako bi shvatili da MANJE ORUŽJA zaista znači i MANJE TRAGEDIJA.

Imam pravo na život je uistinu temeljno ljudsko pravo, a svijest o ljudskim pravima važan je dio procesa razvoja građanske participacije, civilnog društva, samozaštite, samorazvoja i samoostvarivanja ljudi.
[[bcomment]http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=85189[/fbcomment]

Tekst i foto: PU osječko-baranjska


 Stranica prilagođena ispisu

Na ovom mestu moze...
Na prodaju dva muzijak...
Plastični lanac za ogr...
Ovo je posao za koji c...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:141

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Prolaz