Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Jučer je u dvorani Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku održana 34. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije.

Najveću pozornost imali su prijedlozi odluka o izmjenama i dopunama Proračuna Osječko-baranjske županije za 2020. godinu te informacija o stanju u gospodarstvu na području županije.

Dosadašnji planirani iznos Proračuna od 1,56 milijardi kuna umanjen je za 54 milijuna kuna u skladu s novim procjenama prihoda i primitaka, a za isto toliko smanjuju se rashodi i izdaci.

Župan Ivan Anušić istaknuo je kako je rebalans proračuna uobičajena aktivnost pri kraju godine dodavši da je financijska situacija u Osječko-baranjskoj županiji stabilna te da projekti idu svojim tijekom.

Naravno, zbog ukupne situacije prihodi su nešto manji, no Županija je bila spremna na takva kretanja, a realizacijom drugih aktivnosti, kao i smanjenjem određenih stavki uspijeva prebroditi sadašnju situaciju uzrokovanu pandemijom COVID-19. „Nadamo se da će ova situacija što kreće trajati, a svojim mjerama, zajedno s državnim i mjerama lokalne samouprave, pokušavamo pomoći gospodarstvu u prevladavanju problema“, rekao je župan. S tim u svezi, Županija je donijela i novu odluku usmjerenu pomoći gospodarstvenicima i poduzetnicima u iznosu od pet milijuna kuna.

Anušić je podsjetio na projekte koje Osječko-baranjska županija provodi ili priprema za naredno financijsko razdoblje i uz sufinanciranje sredstvima Europske unije. Najznačajniji su projekti obnova Zračne luke Osijek, revitalizacija prostora starog OLT-a, izgradnja Gospodarskog centra, novog Kliničkog bolničkog centra Osijek, Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće... Ukupna vrijednost samo kapitalnih projekata iznosi oko 3,5 milijarde kuna. Svi kapitalni projekti uvršteni su u programskog razdoblje 2021.-2027.

Ti projekti nisu sami sebi svrha, nego trebaju generirati nove gospodarske sadržaje, aktivnosti i učinke. Za njih treba napraviti projektnu dokumentacije, ishoditi građevinske dozvole, riješiti imovinsko-pravne odnose i obaviti druge poslove da bi ih bili spremni aplicirati za osigurana sredstva. Ti projekti su ujedno generatori drugih, sekundarnih aktivnosti te će podići sve gospodarske aktivnosti, omogućiti dolazak ljudi na ovo područje, zadržavanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta, nove tehnologije“, zaključio je Anušić.

Tekst i foto: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu
Whatsap ozbiljni 09...
tek sam napunila 18god...
Odgajivačnica Aljaskog...
Engleski buldog odlicn...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:153

Registrirani online (1): Redakcija 031


Objektiv031

Zaleđena fontana