Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

21. studenog 2020. godine uspješno je obavljena prva mehanička trombektomija na području Slavonije i Baranje kod pacijentice sa dijagnozom moždanog udara. Mehanička trombektomija je najsuvremenija metoda liječenja akutnog moždanog udara koja zahtjeva multidisciplinarni tim neurologa i radiologa.

Postupak je obavio tim intervencijskih radiologa KBC-a Osijek, dr. Šarić, dr. Turk i dr. Kopačin.

Zahvaljujemo prof. Marku Radošu i njegovom timu na pruženoj edukaciji te na dragocjenim savjetima prilikom ovog postupka. Ponosni smo na ostatak tima, slavonsko-brodske neurologe koji su pripremili pacijenticu, naše neurologe intenziviste za postoperativnu skrb, anesteziologe i tehničare koji su vodili anesteziju te prvostupnike medicinske radiologije i instrumentarke koji su bili dio intervencijskog tima.

U angiosali Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju ove godine učinjena su 353 intervencijska postupka što čini samo dio intervencijskih postupaka koji se provode na Odjelu za invazivnu dijagnostičku i terapijsku radiologiju (s obzirom da se dio intervencija izvode pod kontrolom CT-a i MR-a), dok se na Klinici za neurologiju godišnje zbrine oko 1100 bolesnika zbog različitih oblika moždanog udara.

KBC Osijek kao regionalni centar planira pokriti područje od 5 slavonskih županija i 9 bolnica te tako pružiti ovu vrhunsku uslugu za stanovnike Istočne Hrvatske.

Iznimno nam je drago što je u našoj ustanovi uspješno započeta mehanička trombektomija te što stanovništvo istočne Hrvatske ima pristup najsuvremenijem postupku u liječenju akutnog moždanog udara.Tekst i foto: KBC Osijek


 Stranica prilagođena ispisu
11-24-2020 12:34:58 pm :: akoide
Mehanička trombektomija je mehaničko izvlačenje ugruška iz krvne žile pomoću neke naprave (katetera ili stent retrivera). Jedna od dosadašnjih metoda je bila npr. "topljenje" ugruška lijekovima za "razrjeđivanje" krvi.
Pohvala timu.

- širi centar grada -...
PUDLE patuljaste u pon...
Bernski planinski pas ...
Prekrasna izložbena Vi...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:211

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Križanje