Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Župan Ivan Anušić potpisao je danas ugovore sa 146 poduzetnika u ukupnom iznosu od 1.999.700 kuna.

Riječ je o poduzetnicima koji su se prijavili na Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja u 2020. godini.

Upravni odjel za gospodarstvo Osječko-baranjske županije zaprimio je ukupno 161 zahtjev, a nakon njihove obrade te na temelju ispunjavanja uvjeta potpisano je 146 ugovora.

Potpore za ulaganja u pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja odnose se na nabavu alata, strojeva, postrojenja i opreme, kupovinu, izgradnju i opremanje poslovnog prostora, nabavu računalne opreme i računalnih programa, uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete, izradu web stranice, stručno osposobljavanje i obrazovanje te izradu promidžbenog materijala i ostale marketinške aktivnosti.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo OBŽ Ivana Katavić Milardović istaknula je kako je najveći iznos potpora odobren za kupovinu strojeva te modernizaciju opreme i prostora. Prednost su imali proizvođači, pa je za korisnike iz prerađivačke industrije intenzitet potpore 50 posto, dok je za ostale djelatnosti do 25 posto.

Korisnici potpora su subjekti malog gospodarstva, i to fizičke i pravne osobe (trgovačka društva, obrti i zadruge), a potpora iznosi do 50 posto opravdanih troškova izvršenog ulaganja. Konkretno, najniži iznos dodijeljene potpore iznosi 280 kuna, a za šest korisnika u prerađivačkoj industriji odobren je maksimalni iznos potpore od 50.000 kuna.

Osječko-baranjska županija i dalje ima otvoren javni poziv poduzetnicima koji imaju poteškoće u poslovanju izazvane korona krizom. Za tu namjenu u proračunu je osigurano pet milijuna kuna te pozivamo poduzetnike da se jave. U tijeku su i županijski programi kreditiranja poduzetnika za obrtna sredstva i investicijska ulaganja s kamatom od nula posto. Nadamo se da ćemo ovim mjerama omogućiti poduzetnicima lakše prevladavanje situacije izazvane korona krizom, ali isto tako da će se osigurati kontinuitet, rast i razvoj njihova poslovanja“, istaknula je pročelnica.

Osječko-baranjska županija počela je prije tri godine intenzivnije poticati poduzetništvo na svom području. U tom vremenu iznos županijskih potpora za poduzetnike i obrtnike povećali smo sa 4,2 na ovogodišnjih 11,2 milijuna kuna, a danas smo potpisali ugovore u vrijednosti gotovo dva milijuna kuna. Naravno, nastavljamo s dodjelom potpora do realizacije ukupnog iznosa osiguranih sredstava, a posebno naglašavam potpore za ublažavanje posljedica pandemije COVID-19. Pri odobravanju potpora nastojimo da se županijske potpore ne preklapaju s Vladinim mjerama kako bi obuhvatili što veći broj naših poduzetnika i obrtnika te da potpore dođu na pravo mjesto“, rekao je župan Anušić.

Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr


 Stranica prilagođena ispisu

Ako putujete poslovno ...
Prodajem razni elektro...
Na prodaju tri devojči...
Haiku Ken odgajivacnic...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:142

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Na mostu