Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Centar za mir – Osijek objavljuje javni poziv za nominacije za mirovnu Nagradu: Nagradu i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić“ 2020.

Ova Nagrada tijekom proteklih dvanaest godina postala je prepoznatljivo mjesto okupljanja, zahvale, proslave i ohrabrenja za mirotvorne napore u Hrvatskoj i regiji. Ima nacionalni, regionalni pa i međunarodni doseg. Njen ugled leži u bogatstvu izvrsnosti i posvećenosti njenih dobitnika i dobitnica. Predstavljamo je kao „zajedničko tlo“: laureati se na više načina razlikuju i dolaze iz različitih društvenih slojeva, grupa i generacija, a zajednička je posvećenost miroljubivom društvu.

Nominacije se zaprimaju od 5. rujna do 5. studenoga 2020.g.!

Javni poziv, uvjeti natječaja i obrasci su objavljeni na mrežnoj stranici Nagrade:
- krunoslav-sukic.centar-za-mir.hr/nagrada/
- krunoslav-sukic.centar-za-mir.hr/prijava/


Nagrada i priznanja „Krunoslav Sukić“ su namijenjeni pojedincima, organizacijama i institucijama za osobit doprinos u zaštiti i promociji ljudskih prava i sloboda čovjeka i dosljedno promicanje kulture mira i nenasilja u Hrvatskoj, odnosno za učinke djelovanja u Hrvatskoj. Stoga, nominirane mogu biti i inicijative i građani iz područja Zapadnog Balkana čije djelovanje ima učinke u Republici Hrvatskoj. Ove godine biti će dodijeljeno Priznanje „Krunoslav Sukić“ KNJIGA DESETLJEĆA 2010. – 2020.

Kategorije:
- Nagrada za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava “Krunoslav Sukić” (namijenjena je pojedincima/kama za njihovo djelovanje u Republici Hrvatskoj. Nominirani ne moraju biti građani RH. Nagradu čine plaketa-zahvalnica te novčani iznos od 5.000, 00 HRK.)

- Priznanje za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava “Krunoslav Sukić” (namijenjeno je pojedincima/kama, organizacijama, društvima, građanskim i drugim inicijativama za pružanje otpora nasilju te njihovom zalaganju za primjenu nenasilnih metoda u rješavanju sukoba, zaštiti i promicanju ljudskih prava i mirotvorstva: u lokalnoj zajednici; putem društveno angažirane umjetnosti; poticanjem društvenog, ekumenskog i međureligijskog dijaloga; nenasilnim akcijama i drugim načinima nenasilnog društvenog djelovanja u Republici Hrvatskoj.
Priznanje čini plaketa - zahvalnica.)

- Priznanje “Krunoslav Sukić” KNJIGA DESETLJEĆA 2010. – 2020. (dobivaju autori/ce knjige objavljene u HR, odnosno u jednoj od zemalja Zapadnog Balkana, koja doprinosi stvaranju ozračja boljeg razumijevanja mirotvorstva, nenasilnog djelovanja, ljudskih prava i civilnoga društva. Priznanje čini plaketa - zahvalnica.)

- Priznanje “Krunoslav Sukić” MIROTVORNA ŠKOLA (namijenjeno je osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj koje promiču odgoj za primjenu nenasilnih metoda u rješavanju sukoba i aktivno građanstvo te solidarno sudjeluju u unapređivanju života svoje školske i lokalne zajednice. Priznanje Mirotvorna škola se sastoji od plakete-zahvalnice te sedmodnevnog edukativno-studijskog posjeta skupine učenika/ca i nastavnica nagrađene škole Osijeku, Vukovaru i Zlatnoj Gredi.) Stranica prilagođena ispisu

ONLINE INSTRUKCIJE PUT...
Na prodaju stenci sred...
Na prodaju stenci Amer...
Tražim ženu ( 35-45 go...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:109

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Kohorta

Propustili ste? Pogledajte!