Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Za KUD Josipovac projekt pod nazivom "Očuvanje glazbene tradicije" zaključen je nabavom berde, najvećeg tamburaškog instrumenta, vrijedne 6000 kuna, Grad Osijek je uvrstio u Program javnih potreba u kulturi za 2020. u području tradicijske kulture i kulturno-umjetničkog amaterizma.

Za josipovačko amatersko društvo tako je osigurano jedno tradicijsko glazbalo na temelju činjenice da djeluje Tamburaška sekcija i Škola tambure te postoji potreba za nabavom različitih tradicijskih glazbala, kao i za narodnim nošnjama, čime se stvaraju preduvjeti za kvalitetnu provedbu kulturnog programa temeljenog na tradicijskoj baštini.

Stručni suradnici u projektu, Dora Vujnović i Denis Marguš, glazbeni pedagozi, savjetovali su projektni tim koji čine ujedno članovi Upravnog odbora Ivana Klasić, Tomislav Smiljan, Branko Anić, Zoran Turkalj, Tihomir Horvat, Ivica Glogač i volonteri Katarina Đurinski, David Klasić, Mladen Petrović, Ivan Tušek, Tomislav Varžić, Marija Klasić Petrović i voditelj projekta Marko Perković te je odlučeno da se, sukladno projektnoj prijavi, nabavi tradicijsko glazbalo. Kao jedna od projektnih aktivnosti planirano je i održavanja seminara o značenju hrvatskih tradicijskih glazbala, kao i predstavljanje tamburaša na javnom događaju, ali zbog COVID-a to je događanje odgođeno.

Zahvaljujem svima koji svojim dostignućima i poznavanjem problema vezanih za utvrđivanje i provedbu kulturne politike mogu pridonijeti ostvarivanju ciljeva iz područja kulture i umjetnosti kojima teži KUD Josipovac a posebno Odsjeku za kulturu i Kulturnom vijeću Grada Osijeka - voditelj projekta, Marko Perković.

Tekst i foto: KUD Josipovac


 Stranica prilagođena ispisu

NA JEDNOM MJESTU PONUD...
Ulje na platnu 50x60cm...
Little Happy Kingdo...
www.apartmani-dragica....

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:141

Registrirani online (1): zbonj


Objektiv031

Kohorta

Propustili ste? Pogledajte!