Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Radovi na izgradnji ceste i infrastrukture u produžetku Kanižlićeve napokon mogu započeti.

Naime, Grad je zaprimio presudu Visokog upravnog suda RH kojom je odbijena tužba Osijek-Koteksa na rješenje Državne komisije o neosnovanoj žalbi na poništenje prethodnog postupka javne nabave. Presudom je potvrđeno da je Grad postupio po zakonu kada je poništio prethodnu javnu nabavu, pokrenuo novu te izabrao najpovoljnijeg ponuditelja s kojim je 12. svibnja 2020. potpisan ugovor.

Ugovor bi bio potpisan i ranije, neovisno o navedenoj presudi, ali je Osijek-Koteks na odabir najpovoljnijeg ponuditelja izjavio žalbu Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave. Državna je komisija odbila tu žalbu kao neosnovanu i time su se stekli uvjeti za zaključenje ugovora s najpovoljnijim ponuditeljem.

Napokon smo dočekali trenutak da pravda bude zadovoljena. Odabrati najpovoljnijeg ponuditelja znači odgovorno upravljati javnim novcem, ne rasipati ga. Nije neobično da se nezadovoljni žale, ali neki pojedinci su zbog političkih poena pokušali situaciju prikazati kao aferu. Stvar je napokon raščišćena, jasno je da smo svoj posao profesionalno i odgovorno odradili, i što je najvažnije – radovi mogu početi“, izjavio je tim povodom gradonačelnik Ivan Vrkić.

Radove vrijedne 14 milijuna kuna izvodit će osječka tvrtka Eurokamen s rokom završetka do kraja 2020., a obuhvatit će izgradnju ceste, kružnog toka, potrebne nasipe, pješačku i biciklističku stazu te drugu infrastrukturu potrebnu za realizaciju Škole nogometa NK Osijeka, kao i nesmetano odvijanje radova na izgradnji Prve gimnazije, kada ona jednoga dana započne.

Naime, početak radova na izgradnji Prve gimnazije nikada nije ovisio o ovoj cesti, a u okviru ovoga Ugovora izvest će se i radovi izmiještanja cjevovoda sirove vode, koje umjesto Županije kao investitora Prve gimnazije snosi Grad, te će ukupna ulaganja Grada u projekt izgradnje Prve gimnazije, uz već darovano zemljište, iznositi 6 milijuna kuna.Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr


 Stranica prilagođena ispisu

Traži se cimer za tros...
Kvalitetne instrukcije...
Jedna soba je s zasebn...
Kvalitetne instrukcije...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:121

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Na mostu