Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Kao što smo već pisali, od sutra, 13. svibnja dozvoljava se rad teretanama, fitness-centrima i sportsko-rekreacijskim centrima. HZJZ je izdao detaljne preporuke za treninge i športsko-rekreativne aktivnosti u zatvorenim športskim objektima.

Ove se preporuke odnose na provedbu mjera prilikom športsko-rekreativnih aktivnosti u zatvorenim športskim objektima tijekom epidemije koronavirusa radi zaštite korisnika i djelatnika objekta te drugih suradnika. Primjenjuju se na Fitness centre, rekreacijske centre i športsko-rekreacijske centre, uključujući teretane i sve oblike športskih dvorana.

Treninzi i športsko-rekreativne aktivnosti mogu se održavati u zatvorenim športskim objektima koji mogu udovoljiti posebnim tehničkim i sigurnosnim uvjetima za provedbu aktivnosti: treba osigurati najmanje 7m 2 neto površine poda po osobi odnosno 10m 2 bruto površine. Broj osoba pritom uključuje i trenere, instruktore, voditelje odnosno sve osobe koje se nalaze u prostoru za trening ili športsko-rekreativnu aktivnost. - priopćili su iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Detaljne upute možete pročitati ovdje.

Prijava i evidencija otvaranja objekata, početak rada klubova i treniranja sportaša i sportašica te početak rada fitness i aerobic centara, teretana i drugih rekreacijskih centara je neophodna, kako bi Stožer civilne zaštite imao podatke koji su objekti otvoreni, koji su klubovi i rekreacijski centri (aerobic, fitness, teretane i sl.) počeli s radom, a sa svrhom nadgledanja i praćenja provođenje mjera te epidemioloških zahtjeva, te kako bi u slučaju pogoršanja epidemiološkog stanja Stožer za civilnu zaštitu OBŽ imao lakšu i bržu komunikaciju prema sportu i rekreaciji u cjelini.

Športska zajednica OBŽ moli sve Općine i Zajednice Sportskih udruga gradova da u suradnji sa svojim Gradovima, objedine svoje područje te dostave tražene podatke, bez obzira jesu li klubovi, objekti, rekreacijski centri, gradsko, općinsko, privatno ili bilo kakvo drugo vlasništvo ili djeluju van sportskog sustava, u smislu prikupljanja podataka o svim sportskim aktivnostima na vašem području, a sa svrhom praćenja i sprječavanja eventualnih šteta u cjelokupnoj sportskoj djelatnosti.

Vlasnici/upravitelj sportskih objekata u obvezi su izraditi raspored, plan, prioritete te evidenciju korisnika objekta te ih pohraniti u svoju arhivu, kako bi ih u slučaju traženja Stožera civilne zaštite stavili na raspolaganje.

Elementi evidencije:
- podaci o treneru, instruktoru, voditelju, sportašu, korisniku, asistentu i ostalim uključenim osobama, a mora sadržavati
- ime i prezime
- telefon
- vrijeme dolaska
- vrijeme odlaska

Objekti, klubovi, fitness i aerobic centri, teretana i ostali rekreacijski centri obrasce mogu dostaviti na sljedeći način:
- poštom: Sportska zajednica OBZ, Reisnerova 46a, Osijek
- email: sport.obz95[at]gmail[dot]com
- fax: 0311215 760
Tekst: Osijek031.com
Foto: Pexels.com/Ilustracija


 Stranica prilagođena ispisu

Na prodaju dve zenkice...
Iznajmljujemo vise kom...
Odgajivacnica Bull Ter...
Mamica za seks, to je ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:138

Registrirani online (1): akoide


Objektiv031

Na mostu