Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije u suradnji sa svojim članicama već dugi niz godina u Domu tehnike Osijek nudi različite izvannastavnih i izvanškolskih programske aktivnosti koje su usmjerene prema djeci mladima a u svrhu razvoja tehničkih znanja i vještina. Svoja znanja mentori iz klubova putem radionica i tečajeva prenose svojim polaznicima. U ovom trenutku poštujući sve propisane mjere od stane Stožera civilne zaštite velik broj Udruga i njihovih članova stavio se na raspolaganje kao bi u ovoj situaciji pomogli najpotrebitijima. Uslijed pojavom COVID – 19 i razvoja bolesti uzrokovane korona virusom i zbog nedostatka zaštitne opreme za osobe koje su izložene kontaktu s drugim osobama ili zaraženim pokrenuta je akcija izrade zaštitnih vizira.

Zajednica je u više navrata uručila zaštitne vizire ustanovama poput Kliničkog bolničkog centra Osijek, Obiteljskom domu Zlatne godine iz Osijeka, Ustanovi za zdravstvenu njegu Jadranka Plužarić iz Osijeka, Domu zdravlja Osijek, Domu za starije i nemoćne osobe iz Osijeka, glavnoj gradskoj Tržnici Osijek, graničnoj policijskoj postaji Beli Manastir te Ustanovi za zdravstvenu njegu u kući Slanovic iz Osijeka.

Na ovaj način Zajednica se u suradnji s partnerima i to: Zajednicom tehničke kulture Valpovo – Belišće, Društvom pedagoga tehničke kulture „Slavonija“ iz Đakova i Hrvatskim društvom umjetnika „Adolf Waldinger“ iz Osijeka, Dravom International d.o.o. za proizvodnju proizvoda od plastike iz Osijeka i Crisis Innovation Lab d.o.o. iz Osijeka uključila svojim znanjem i kapacitetima u pomoć najpotrebitijima.

Nastavno na prethodne donacije, dana 30. travnja 2020. godine izvršena je donacija od 30 zaštitnih vizira Općini Čepin koju je ispred Zajednice uručio voditelj Centra tehničke kulture Osječko-baranjske županije gospodin Hrvoje Kereta, a doniranu opremu je ispred Općine Čepin preuzela zamjenica načelnika gospođa Mateja Kalajzić. Oprema je proslijeđena obrtima na području Općine Čepin poput frizerskih salona, pekarnica i slično gdje su zaposlenici istih u stalnom kontaktu s većim brojem ljudi.

Donirana oprema izrađena je na 3D pisačima koji su donirani od strane Općine Čepin putem projekta „Mala škola tehničkih aktivnosti u Čepinu 2018. i 2019. godine“ osnovnoj školi Vladimira Nazora iz Čepina i osnovnoj školi Miroslava Krleže iz Čepina.

Ovim putem želimo se zahvaliti svim partnerima koji su se odazvali i uključili u ovu hvale vrijednu akciju te zajedničkim snagama nastaviti borbu protiv COVID – 19 virusa s naglaskom #ostanidoma.

Tekst i foto: ZTK OBŽ


 Stranica prilagođena ispisu

Traži se cimer za tros...
Bayliner VR5CU, novo p...
Iznajmljujem vikendicu...
Novi muzjak u  odgajiv...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:97

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Biciklistička staza