Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Dizajn za kazalište, film i televiziju / Scenografija za kazalište, film i multimediju / Kostimografija za kazalište, film i multimediju / Lutka za kazalište, film i multimediju na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Bez obzira na trenutnu situaciju globalnog zastoja uobičajenog odvijanja nastavnih aktivnosti na svim razinama obrazovanja, na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku aktivno razmišljamo o unaprjeđenju kvalitete sadržaja koje nudimo polaznicima svojih studijskih programa. Imajući u vidu izazove s kojima se naši završeni studenti susreću na tržištu rada, nužnost kontinuiranog osuvremenjavanja izlaznih kompetencija u skladu s razvojem tehnologije, na Odsjeku za kreativne tehnologije uveli smo u nastavne sadržaje s područja teorije i prakse dizajna kostima, scenskog prostora i scenskih lutaka veći broj digitalnih kompetencija koje, u današnje vrijeme, predstavljaju bitan alat za kvalitetno i suvereno ostvarivanje umjetničkih djela na području likovnosti izvedbenih umjetnosti u najširem smislu.

Postojeći studijski programi koji se realiziraju na Odsjeku za kreativne tehnologije i koji obrazuju buduće scenografe, kosimografe te dizajnere lutaka i lutkarske tehnologe, uz ključne tradicionalne vještine i metode oblikovanja kostima, lutaka i scenskog prostora, naše će studente osposobiti za multimedijalan pristup dizajnu za izvedbu uvođenjem nastavnih sadržaja koji prate razvoj suvremenih tehnologija i virtualnih alata koji se koriste za idejno oblikovanje i materijalizaciju likovnih rješenja za izvedbu od kazališta, televizije, igranog i animiranog filma do gaming industrije. Stoga su i nazivi studijskih programa izmijenjeni u skladu s osuvremenjenim nastavnim sadržajima. Tako će se mladim zaljubljenicima u likovnost izvedbene umjetnosti u akademskoj godini 2020./2021. nuditi mogućnost studiranja na sljedećim studijskim programima: Preddiplomski sveučilišni studij Dizajn za kazalište, film i televiziju; Diplomski sveučilišni studij Scenografija za kazalište, film i multimediju; Diplomski sveučilišni studij Kostimografija za kazalište, film i multimediju; Diplomski sveučilišni studij Lutka za kazalište, film i multimediju.

Uz sve navedeno, nastavljamo njegovati individualan pristup svakom pojedinom studentu u direktnoj nastavi, uz naglasak na eksperimentu, izučavanju specifičnosti medija te produbljivanje tehnoloških znanja i vještina svojih polaznika — sve u svrhu osobnog rasta i razvoja svakog polaznika u skladu s njegovim umjetničkim inklinacijama.

[računalna tehnička skica, autor: Davor Molnar]


[3D računalno modeliranje, autor: Davor Molnar]


Tekst i foto: Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku


 Stranica prilagođena ispisu
Na prodaju stenci sred...
HIDROIZOLACIJA MALETIC...
Djevojke same u stanu!...
Na prodaju prelepi šte...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:113

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Vodena vrata

Propustili ste? Pogledajte!