Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije u suradnji sa svojim članicama već dugi niz godina u Domu tehnike Osijek nudi različite izvannastavnih i izvanškolskih programske aktivnosti koje su usmjerene prema djeci mladima a u svrhu razvoja tehničkih znanja i vještina. Svoja znanja mentori iz klubova putem radionica i tečajeva prenose svojim polaznicima. U ovom trenutku poštujući sve propisane mjere od stane Stožera civilne zaštite velik broj Udruga i njihovih članova stavio se na raspolaganje kao bi u ovoj situaciji pomogli najpotrebitijima. Uslijed pojavom COVID – 19 i razvoja bolesti uzrokovane korona virusom i zbog nedostatka zaštitne opreme za osobe koje su izložene kontaktu s drugim osobama ili zaraženim pokrenuta je akcija izrade zaštitnih vizira.

Za proizvodnju jednog zaštitnog vizira potreban je izdvojiti oko tri i pol sata rada i to: tri sata za izradu nosača koji se izrađuje na 3D pisaču te još pola sata kako bi zaštitnu plastiku izrezali na laserskom rezaču i sve komponente vizira spojile u cjelinu. Dijelove vizira članovi Udruga izrađuju u vlastitim domovima a ostali dijelovi i sastavljanje odvija se u prostorijama Doma tehnike Osijek.Dana 16. i 17. travnja 2020. godine izvršene su još tri isporuke izrađene opreme i to ukupno 43 zaštitnih vizira isporučeno je Ustanovi za zdravstvenu njegu „Jadranka Plužarić“ iz Osijeka, Obiteljskom domu „Zlatne godine“ iz Osijeka te Hotelu „Silver“ iz Osijeka. Doniranu opremu ispred Zajednice isporučio je g. Hrvoje Kereta, voditelj Centra tehničke kulture OBŽ, a opremu ispred Ustanove za zdravstvenu njegu „Jadranka Plužarić“ preuzela gospođa Marijana Delić Hederić, ispred Obiteljskog doma „Zlatne godine“ preuzela gospođa Marijana Nikolovski dok je ispred Hotela „Silver“ preuzeo gospodin Ivan Grabić.

Na ovaj način Zajednica se u suradnji s partnerima i to: Zajednicom tehničke kulture Valpovo – Belišće, Društvom pedagoga tehničke kulture „Slavonija“ iz Đakova i Hrvatskog društva umjetnika „Adolf Waldinger“ iz Osijeka uključila svojim znanjem i kapacitetima u pomoć najpotrebitijima.

Ovim putem želimo se zahvaliti svim partnerima koji su se odazvali i uključili u ovu hvale vrijednu akciju te zajedničkim snagama nastaviti borbu protiv COVID – 19 virusa s naglaskom #ostanidoma.

Tekst i foto: ZTK OBŽ


 Stranica prilagođena ispisu
Apartman u prizemlju z...
Prijevoz preminulih iz...
Na prodaju stenci labr...
Prodajem karabin sa op...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:82

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Vodena vrata