Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Danas (9. travnja 2020. godine) održana je 52. sjednica Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, a potom i konferencija za medije o aktualnom stanju u vezi pandemije koronavirusa na području županije.

Kako je rečeno, u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata testirano je 166 uzoraka na COVID-19, a za područje Osječko-baranjske županije pozitivan je bio samo nalaz za osobu s prebivalištem u Općini Bizovac. Ukupan broj oboljelih na području županije sada je 102 osobe, s time da su ukupno četiri osobe izliječene. Među oboljelima su i četiri medicinska djelatnika KBC-a, dok je 21 medicinski djelatnik u samoizolaciji.

Na liječenju u KBC-u nalazi se 31 osoba oboljela na virus COVID-19, a od jučer se broj osoba na respiratoru smanjio s pet na četiri. U Općoj županijskoj bolnici Našice i dalje je jedna osoba na liječenju.

Pod mjerom samoizolacije na području županije trenutno je ukupno 301 osoba, što predstavlja daljnje smanjene u odnosu na 366 prethodnog dana.

Djelatnici Policijske uprave Osječko-baranjske u zadnja 24 sata po dojavi građana obavili su 19 provjera pridržavanja mjera samoizolacije, a samo u jednom slučaju osoba nije zatečena na prijavljenoj adresi u Osijeku. Policija je provjeravala e-propusnice kod 6.545 osoba, od kojih dvije nisu imale taj dokument.

- Aktualni podaci nam daju za pravo reći da se stvari kreću prema boljem. Na primjer, u samoizolaciji smo imali i više od 1.000 osoba, a sada ih je 301. Nemamo ni veliko povećanje broja zaraženih, a imamo smanjenje broja osoba u samoizolaciji i na respiratoru. To je dobar znak i smjer, međutim tako trebamo nastaviti i pridržavati se naputaka Nacionalnog i našeg stožera - rekao je župan Ivan Anušić.

Zahvalio je svima građanima koji se pridržavaju propisanih mjera, ali i upozorio da ima slučajeva njihova kršenja, za što postoje dojave, a policija je dužna reagirati. - Lijepo vrijeme dodatno otežava suzdržavanje od izlazaka, no da bi spriječili širenje virusa i dalje je ključno izbjegavati socijalne kontakte, držati razmak, ne okupljati se. Samo na taj način možemo ostati županija koja se uspješno bori s pandemijom koronavirusa, rekao je.

Župan je naglasio kako je situacija na Klinici za infektologiju KBC-a Osijek u potpunosti pod kontrolom. - Žao nam je što je predstojnica Klinike dr. Ljiljana Perić pozitivna na koronavirus, međutim to je samo još jedan dokaz velikog angažmana i žrtve kojoj se izlaže prvenstveno medicinskog osoblje, rekao je te dr. Perić poželio brz oporavak.

Na pitanje novinara kada će se e-propusnice odobravati po kriteriju granica bivših općina, župan Anušić je odgovorio da je Županijski stožer prije tri dana predložio Nacionalnom stožeru takav model odobravanja propusnica, a gradskim stožerima ćemo poslati i prijedlog sporazuma koji moraju potpisati s općinama koje im gravitiraju i onda zatražiti potvrdu nacionalnog stožera. Naime, sve općine nemaju na svom području ljekarne, tržnice, trgovačke centre i druge usluge, pa građani za svaki odlazak trebaju tražiti propusnicu, što ujedno opterećuje sustav i onemogućava normalno funkcioniranje. Nadam se da će gradovi brzo organizirati sastanke s općinama s njihovog područja, potpisati sporazum te da će jednako brzo stići odobrenje Nacionalnog stožera i policije - kazao je župan.

Na kraju je pozdravio otvaranje zelenih tržnica u svim gradovima na području Osječko-baranjske županije, kao i Općine Kneževi Vinogradi. Naglasio je da se njihov rad treba biti usklađen s uputama epidemiologa i struke. Između ostalog aktivnosti, postupno će se rješavati i naputak o postavljanju pregrada od pleksiglasa, što nije moguće odmah ispoštovati, a kupci i prodavači konstantno trebaju provoditi mjere zaštite i samozaštite.Tekst i foto: OBZ.hr


 Stranica prilagođena ispisu
04-09-2020 03:24:56 pm :: Minimax
ja evo ne vjerujem da ću ovo reci, ali Ivan Anušić se pokazao kao osoba koja u ovim kriznim situacijama ispunjava svoju funkciju za razliku od našeg gradonačelnika kojeg nismo čuli od šta ja znam....Božića...možda nam pošalje uskršnju čestitku, ipak i dalje prima placu gradonacelnika pa bi bilo lijepo da se javi svojim podanicima.
04-09-2020 03:37:26 pm :: akoide
Želim brzi oporavak dokorici Perić, no kad se majstor udari čekićem po prstima, ja bih prije rekao da je to dokaz njegove nepažnje, nego velikog angažmana.

Za sve informacije obr...
Tri studentice traže 4...
Na prodaju prelep muzi...
NA JEDNOM MJESTU PONUD...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:103

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Biciklistička staza