Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Gradsko vijeće Grada Osijeka po prvi put u povijesti održalo je sjednicu putem elektroničke pošte na što je, kao i na dnevni red sjednice, utjecala kriza prouzrokovana pandemijom koronavirusa. U radu je sudjelovalo svih 37 vijećnika, a predloženi Dnevni red i objedinjena rasprava o svim točkama usvojeni su jednoglasno – amandmana na predložene točke nije bilo.

Izmjena i dopuna statuta Grada Osijeka

Vijećnici su donijeli odluku o Izmjeni i dopuni Statuta Grada Osijeka kojom je smanjen postotak izdvajanja za financiranje uređenja i izgradnje komunalne infrastrukture mjesnih odbora i gradskih četvrti te drugih poslova mjesne samouprave Grada Osijeka s 3 na 0,5 % od ukupno ostvarenih proračunskih prihoda u protekloj godini.

Gradski su vijećnici također odlučili obustaviti i rezati sve rashode za koje ne postoji neophodna potreba, kako bi se otvorile šire mogućnosti za odgovor na povećane potrebe građana, poduzetnika i proračunskih korisnika.

Dopuna Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva

Sukladno Općem programu poticanja razvoja poduzetništva, korisnici su ove nove mjere subjekti malog gospodarstva koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu sa sjedištem, odnosno prebivalištem na području Osijeka. Gradonačelnik Ivan Vrkić uputit će Javni poziv subjektima malog gospodarstva koji ispunjavaju uvjete da se prijave za dodjelu potpora Grada Osijeka u iznosu do 1.000 kuna po zaposleniku.

Dopuna Odluke o komunalnoj naknadi

Gradsko vijeće zbog pandemije i narušene gospodarske aktivnosti u potpunosti je oslobodilo obveznike plaćanja komunalne naknade vlasnike ili korisnike poslovnih prostora i građevinskog zemljišta koje služi obavljanju poslovne djelatnosti, dok traje kriza izazvana korona virusom.

Odluka o oslobađanju plaćanja komunalne naknade tijekom okolnosti uzrokovanih virusom COVID – 19

Gradsko vijeće u potpunosti je oslobodilo obveze plaćanja komunalne naknade za travanj, svibanj i lipanj 2020. – obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrtnike, pravne osobe i osobe koje obavljaju samostalnu djelatnost – za poslovne prostore i građevinska zemljišta koja služe obavljanju poslovne djelatnosti.

Informacija o mjerama za ublažavanje posljedica djelovanja virusa COVID-19 na gospodarstvo i Osječane


Gradsko vijeće jednoglasno je gradskoj upravi dalo „zeleno svjetlo“ u pogledu: oslobađanja sudjelovanja u cijeni usluga Dječjeg vrtića Osijek od 16. ožujka do 15. svibnja za onu djecu koju roditelji ne dovode u vrtić, oslobađanja sudjelovanja roditelja u plaćanju produženog boravka u osnovnim školama do uspostave odgojno-obrazovnog procesa, obustave naplate spomeničke rente od 20. ožujka do 20. svibnja, obustave prisilne naplate potraživanja Grada Osijeka počevši od ožujka 2020. (izuzev onih kojima prijeti zastara), oslobađanje plaćanja zakupnine za javne površine i poslovne prostore u vlasništvu Grada i gradskih javnih poduzeća za mjesec travanj s mogućim produženjem ove mjere.

Gradsko je vijeće sve točke, osim prve u kojoj se mijenjao Statut Grada Osijeka, usvojilo bez ijednog glasa protiv. Ta je točka usvojena većinom glasova (24) uz 13 suzdržanih.Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija


 Stranica prilagođena ispisu

Javi se ženo usamljeno...
Nudim.plinski bojler s...
NOVO! Antibakterijski ...
Macici cistockrvni SVE...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:99

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Biciklistička staza