Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

S ciljem povećanja sigurnosti građana pogođenih zdravstvenom krizom uzrokovanom virusom COVID-19, MUP, Ravnateljstvo civilne zaštite, Područni ured civilne zaštite Osijek za potrebe kontrole provođenja mjera Stožera civilne zaštite RH implementirao je centralni sustav za nadzor iz zraka pomoću bespilotnih letjelica. Uvođenje samog sustava u primjenu odvijalo se u koordinaciji sa Stožerom civilne zaštite Osječko-baranjske županije, Stožerom civilne zaštite grada Osijeka i Policijskom upravom osječko-baranjskom.
U prostorijama Centra 112 Osijek postavljena je kontrolna soba za nadzor iz zraka gdje se u stvarnom vremenu prikazuju video zapisi s više multikoptera koji kontinuirano nadlijeću markere postavljene na kritičnim točkama u gradu Osijeku. Trenutno operaciju nadlijetanja obavlja 15 mobiliziranih pilota s desetak letjelica.

Predmetno tehničko i operativno rješenje rezultat je suradnje Ravnateljstva civilne zaštite, Područnog ureda civilne zaštite Osijek i inženjera dragovoljaca. Isti su uključeni u pričuvni sastav Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Osijek. Od početka krize do danas, letjelice su skupile više desetaka sati letenja nad gradom. Na taj način su olakšali praćenje situacije Stožeru civilne zaštite grada Osijeka i policiji koja svoje resurse može racionalnije koristiti.
Zahvaljujući uspješnoj suradnji Ravnateljstva civilne zaštite, Područnog ureda civilne zaštite Osijek te inženjera dragovoljaca, Osijek je prvi grad u široj regiji koji koristi bespilotne platforme u borbi protiv COVID-19.


Nakon uspješnog djelovanja bespilotnih letjelica na području grada Osijeka u provedbi je pokrivanje više gradova na području Slavonije.

 Stranica prilagođena ispisu
04-03-2020 08:50:21 am :: akoide
Veliki Brat nam na mala vrata ulazi u život. Gubitak slobode i privatnosti uvijek se opravdava brigom za sigurnost. Ovakve stvari, bez dovoljno javne kontrole često vode u zloupotrebe. Svi uključeni u ovo morali bi biti pod javnom prismotrom, a sve snimke, ukoliko je na njima moguće prepoznati osobe, a koje nisu uključene u počinjenje kaznenih djela, po isteku određenog roka obrisane, da ne bude:
"Vidi, vidi, susjedova žena rekla da ide u trgovinu, a otišla kod ljubavnika."
Re: U Osijeku 15 pilota kontinuirano dronovima iz zraka nadzire situaciju s koronavirusom
04-03-2020 09:42:04 am :: Daystrom
Osijek je prvi grad u široj regiji koji koristi bespilotne platforme u borbi protiv COVID-19.

Može li mi netko objasniti kako se to Osijek bori protiv COVID-19 špijunirajući svoje građane i provodeći bespravni nadzor nad njima? Shocked
Kako se ovako nešto uopće i moglo dopustiti? Tko je nadležna i odgovorna osoba? Hoće li netko odgovarati zbog ovoga ikada? Rolling Eyes
04-04-2020 06:18:10 am :: sweex
Dron ima malu autonomiju, to je skupo i neučinkovito.
Umjesto da se podijele zaštitna sredstva.

Tražimo žene i muškarc...
Traži se cimer za tros...
Naša odgajivačnica ima...
Oglasavamo novo leglo ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:127

Registrirani online (1): akoide


Objektiv031

Na mostu