Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Hrvatska gospodarska komora uspješno je privela kraju projekt Digitalna komora, u sklopu kojeg je razvijena informacijsko-komunikacijska platforma za e-usluge namijenjena članicama HGK, javnoj upravi i građanima, a kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Na portalu digitalnakomora.hr tako je dostupno sedam e-usluga (e-članice, e-financiranje, e-javne ovlasti, e-gospodarske informacije, e-učenje, e-zakonodavstvo, e-sajmovi i promocija te dodatna usluga e-pokreni poslovanje), zahvaljujući kojima su unaprijeđeni komunikacija i odnosi između HGK i članica, digitalizirano je izdavanje dokumenata koje HGK pruža u okviru javnih ovlasti, a gospodarstvenicima je omogućeno aktivnije sudjelovanje u kreiranju i promjeni zakonodavnog i regulatornog okvira.

Potpredsjednik HGK za industriju i energetiku Tomislav Radoš je istaknuo kako su kvalitetne, točne i pravovremene informacije važne za uspješno poslovanje, a HGK ih je kroz Digitalnu komoru osigurala gospodarstvenicima, i to u svega nekoliko klikova. „Nakon što se registriraju na portal digitalnakomora.hr te se povežu putem sustava g-Građani s poslovnim subjektom u kojem su u statusu ovlaštene osobe, korisnici mogu upravljati informacijama svog poslovnog subjekta i dodavati mu nove korisnike, ali, što je još važnije, mogu se povezati s ostalim subjektima iz iste industrije, uključiti se u rad udruženja HGK, povezati se s međunarodnim udruženjima, razmjenjivati iskustva te se zalagati za zajedničke interese“.

Uz uslugu e-gospodarske informacije, koja objedinjuje poduzetnicima sve bitne informacije kao što su makroekonomski pokazatelji na razini Hrvatske i pojedinih županija, zasebni pokazatelji za realne stope rasta i inflacije, broj aktivnih poslovnih subjekata, broj zaposlenih i bruto inozemni dug, direktorica Centra za digitalnu transformaciju i strateški razvoj HGK Sanja Šimić posebno je istaknula i uslugu e-javne ovlasti koja poduzetnicima štedi vrijeme i olakšava poslovanje. „Jedna od temeljnih zadaća Hrvatske gospodarske komore je obavljanje javnih ovlasti utvrđenih zakonom, a potvrde, uvjerenja i druge isprave koje HGK izdaje u izvršavanju javnih ovlaštenja imaju karakter i značaj javnih isprava. Kako bismo unaprijedili uslugu koju HGK pruža članicama te poboljšali suradnju s njima, omogućili smo im da za određene javne ovlasti zahtjev za potvrdu ili dozvolu podnesu putem Digitalne komore kao i da online izvrše uvid u registre i imenike“.

Ukupna vrijednost projekta je 28.694.815,68 HRK od čega 85%, odnosno 24.390.593,32 HRK, sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 15% Hrvatska gospodarska komora kao korisnik projekta.

Koliko je dostupnost informacija važna za uspješno poslovanje potvrdili su i predsjednik ŽK Osijek Zoran Kovačević te predsjednica ŽK Vukovar Vinka Ivanković, na temelju iskustva svakodnevnog kontakta s poslovnim subjektima.

Osnovna zadaća Hrvatske gospodarske komore, a time i županijskih komora jest pružiti kvalitetne usluge gospodarstvenicima, promicati i štititi interese članica te biti poveznica s domaćim i stranim poslovnim subjektima. E-uslugama Digitalne komore napravljen je značajan iskorak u unapređenju usluga koje pružamo članicama, a kojima su besplatne edukacije te informacije o zakonodavnom okviru i mogućnostima promocije i više nego dobrodošle za planiranje poslovanja“, poručio je predsjednik ŽK Osijek Zoran Kovačević.

Tekst i foto: Ane Radović


 Stranica prilagođena ispisu

"Predavanje engleskog ...
BANKOVNI KREDITI...
Naša odgajivačnica ima...
Prodajem stence POMERA...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:116

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Kroz crveno