Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Odbor za priznanja Osječko-baranjske županije objavio je danas javni poziv građanima, pravnim osobama i drugim organizacijama na podnošenje prijedloga za dodjelu Zelene povelje Osječko-baranjske županije.

Zelena povelja Osječko-baranjske županije javno je priznanje za doprinos očuvanju okoliša te osiguravanju i poboljšavanju kakvoće življenja za dobrobit sadašnjih i budućih naraštaja na području Osječko-baranjske županije.

Zelena povelja može se dodijeliti pojedincima, jedinicama lokalne samouprave, ustanovama, stručnim i drugim udrugama i drugim pravnim osobama i njihovim tijelima te drugim organizacijskim oblicima koji žive odnosno djeluju na području Županije.

Zelena povelja dodjeljuje se za izuzetnu djelatnost i rezultate kojima se osigurava cjelovito očuvanje vrijednosti prirodnih izvora, biološke raznolikosti prirodnih zajednica i očuvanje ekološkog sklada i stabilnosti, očuvanje kakvoće žive i nežive prirode i racionalno korištenje prirode i njenih dobara, očuvanje i obnavljanje kulturnih i estetskih vrijednosti krajolika te unapređenje stanja okoliša kao osnovnog uvjeta zdravog i održivog razvoja.

Povelja se osobito dodjeljuje za značajnu stručnu i znanstveno-istraživačku djelatnost i uspješnu primjenu znanosti i suvremenih dostignuća u praksi koja pridonose očuvanju i unapređivanju okoliša, uvođenje suvremenih metoda u tehnološke postupke najpovoljnije za okoliš, poticanje korištenja obnovljivih prirodnih izvora i energije, stručni i pedagoški rad na odgoju i obrazovanju djece, mladeži i građana razvijanjem ekološke svijesti o potrebi zaštite okoliša, saniranje oštećenih dijelova okoliša i daljnje sprječavanje onečišćenja te za druge izuzetne rezultate u racionalnom korištenju i zaštiti prostora, a posebice povijesnih i prirodnih dobara i zaštiti i unapređenju stanja okoliša.

Prijedlozi se podnose na odgovarajućim obrascima (koji se mogu podići u Tajništvu Osječko-baranjske županije, Osijek, Trg Ante Starčevića 2 ili na web stranicama) na adresu: Osječko-baranjska županija, Odbor za priznanja Osječko-baranjske županije, Osijek, Trg Ante Starčevića 2, najkasnije do 2. ožujka 2020. godine.Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr/Arhiv


 Stranica prilagođena ispisu

Na prodaju SARPLANINCI...
Na prodaju SARPLANINCI...
Ponuda svih renomirani...
Stan na dan ili Renta ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:90

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Kroz crveno