Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Osječki Unikom danas je na svojoj službenoj Facebook stranici objavio priopćenje građanima Osijeka zašto im na kućnu adresu dolaze računi za odvoz otpada u iznosu od samo nekoliko lipa.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:
Poštovani korisnici usluga odvoza komunalnog otpada,

zbog dijela javnosti koji nije upućen u obaveze trgovačkog društva koje se tiču izdavanja obračunskog dijela računa i pripadajuće uplatnice, a u svrhu izbjegavanja prenošenja netočnih, nepotpunih ili zlonamjernih informacija, želimo pojasniti nekoliko činjenica.

Zakonska obaveza Unikoma d.o.o. jest izdavanje obračunskog računa svakom korisniku usluge odvoza komunalnog otpada. S obzirom da su akontativne uplatnice koje šaljemo korisnicima temeljene na predviđenom broju mjesečnih odvoza miješanog komunalnog otpada u skladu s prosječnim brojem iznošenja u prethodnom obračunskom razdoblju ili u skladu s izjavom koju su korisnici sami ispunili, na kraju obračunskog razdoblja dužni smo priložiti obračun u kojem je vidljiv realni broj odvoza. Kod nekih korisnika, na razlikovnoj uplatnici prikazan je dug iz prethodnog razdoblja (zbog većeg broja odvoza u odnosu na broj odvoza koji je plaćen akontativnim uplatnicama ili zbog zateznih kamata za kašnjenje plaćanja u odnosu na datum dospijeća uplatnice), a dijelu korisnika koji su tijekom prethodnog obračunskog razdoblja uplatili veći iznos od onoga koji odgovara stvarnom stanju, prva sljedeća uplatnica umanjena je za preplaćeni iznos.

Dijelu javnosti želimo pojasniti određene nejasnoće koje se tiču iznosa na razlikovnoj uplatnici od 0,01 kn (ili druge iznose od nekoliko lipa). Dugovanje korisnicima usluge dužni smo prikazati, neovisno o tome je li riječ o jednoj lipi ili nekoliko stotina kuna. Dio korisnika primijetio je kako više košta cijena printanja navedene uplatnice i cijena papira od iznosa na uplatnici. Ovdje želimo razjasniti navedenu pogrešnu pretpostavku jer je uplatnica sastavni dio papira na kojem se nalazi obračun za prethodno razdoblje koje smo dužni poslati svakom korisniku i koje smo dužni poslati čak i onim korisnicima koji nemaju nikakvog dugovanja.

Želimo odgovoriti i građanima koji su predložili da dugovanje iz prethodnog razdoblja dodamo iznosu prve sljedeće akontativne uplatnice. To nismo u mogućnosti učiniti jer su stavke dugovanja iz prethodnih razdoblja i naplate zateznih kamata, kategorija koja korisnicima ne smije biti poslana na istoj uplatnici s akontativnim iznosom.

Naglašavamo kako je ovdje riječ o zakonskoj obavezi prikaza duga u bilo kojem pa i najmanjem iznosu te da nam nije bio cilj unositi nemir među korisnike. Napominjemo i kako se iznosi dugovanja iz prethodnog obračunskog razdoblja, zbog pojednostavljenja plaćanja, mogu dodati iznosu prve akontativne uplatnice koju će korisnici uplatiti (u slučaju plaćanja na blagajni Unikoma ili mobilnim/internet bankarstvom, kako bi se izbjeglo plaćanje naknade za plaćanje transakcije).


Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031


 Stranica prilagođena ispisu
02-09-2020 09:35:46 pm :: akoide
Ovo me podsjeća na film "Ko to tamo peva": Propisi su propisi.

Džek Rasel Terijer - m...
Vrhunski majstori kara...
Ulje na platnu 40x30cm...
U našoj odgajivačnici ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:145

Registrirani online (1): Redakcija 031


Objektiv031

Kino Urania