Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Škola za 21.stoljeće, škola za kreativnost“ projekt je udruge Klikeraj iz Osijeka koji se provodi od 2016. godine u partnerstvu s osnovnim školama s područja istočne Hrvatske. I ovoga puta projekt je financiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja donacijom od 142 000 kuna, a u ovoj školskoj godini stručnjaci iz udruge Klikeraj sklopili su partnerstva s 15 osnovnih škola s područja istočne Hrvatske.

O darovitosti i razvoju talenta sve je više riječi u javnosti i obrazovnim krugovima. Tim psihologa iz udruge Klikeraj ovim se pitanjima bavi od svog osnutka 2014. godine te su suvremene spoznaje iz područja psihologije darovitosti i kreativnosti te razvojne psihologije ugradili u svoje projekte koji se svake školske godine realiziraju u suradnji sa školama.

Projekt „Škola za 21.stoljeće, škola za kreativnost“ usmjeren je na darovite učenike osnovnih škola kao i njihove učitelje i nastavnike. Cilj projekta je omogućiti učenicima priliku za razvijanje vještina kreativnog mišljenja i kreativnog rješavanja problema kroz izvannastavne aktivnosti. Kako se projekt počeo provoditi 2016. godine u ovu godinu uključene su četiri generacije darovitih učenika.

Prva projektna aktivnost koja je otvorila ovogodišnju priču bila je edukacija iz projektnog učenja (project-based learning) tijekom koje su se učitelji, nastavnici i stručni suradnici upoznali s ovom strategijom poučavanja te supervizijom koja je bila namijenjena učiteljima i nastavnicima koji su ovaj pristup primjenjivali tijekom prethodne školske godine.

Tema prošlogodišnjeg projekta bila je Pusti otok i daroviti mališani imali su zadatak kroz projektno učenje obraditi tematiku pustog otoka iz svoje perspektive te kreirati produkt kao rješenje svog istraživačkog pitanja. Ove godine tema je Veza, a učenici će imati sličan zadatak. Svoje uratke petaši, šestaši i sedmaši prezentirat će na jednodnevnom kampu Ljetna škola kreativnosti koji se organizira u sklopu projekta i koji će se održati u lipnju. Jednako tako za darovite četvrtaše organizira se Proljetna škola kreativnosti, jednodnevni kreativni kamp koji će se održati u travnju. Škole kreativnosti i ovoga puta održat će se u Osijeku ugostit će učenike u radionicama iz različitih područja znanosti, umjetnosti i tehnologije, gdje će mališani imati priliku vidjeti, iskusiti i okušati se u nečemu novome.

Škole partneri u šk.god. 2019./2020. su:
OŠ Tin Ujević, Osijek
OŠ Ane Katarine Zrinske, Retkovci
OŠ Julija Benešića, Ilok
OŠ Fran Krsto Frankopan, Osijek
OŠ Ivana Brlić-Mažuranić, Strizivojna
OŠ Bratoljub Klaić, Bizovac
OŠ Antun i Stjepan Radić, Gunja
OŠ Josip Kozarac, Semeljci
OŠ Dragutin Tadijanović, Vukovar
OŠ Vođinci, Vođinci
OŠ Stjepana Cvrkovića, Stari Mikanovci
OŠ Ljudevit Gaj, Osijek
OŠ Zrinskih, Nuštar
OŠ Antun Mihanović, Osijek +
OŠ Vladimira Nazora, VinkovciTekst i foto: Udruga Klikeraj


 Stranica prilagođena ispisu

Prodajem prelepog muzj...
Sibirski Haski štenci....
ZAGREB - Dvosoban stan...
SVE BANKE U HRVATSKOJ ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:90

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Kino Urania