Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Na Zavodu za bolesti srca i krvnih žila učinjene su prve dvije procedure TAVI – perkutane ugradnje umjetnog srčanog zaliska u bolesnika s teškim simptomatskim suženjem aortalnog zaliska.

Zahvat su obavili naši intervencijski kardiolozi Damir Kirner, dr.med. i dr.sc. Zorin Makarović, dr.med. u suradnji s gostujućim profesorom Matijažom Buncom iz Kliničkog centra Ljubljanja i profesorom Igorom Lekšanom, dr. med. kardiokirurgom.

Radi se o zahtjevnoj proceduri TAVI kojoj se podvrgavaju visokorizični bolesnici s teškim simptomatskim suženjem aortalnog zaliska čija je procijenjena operativna smrtnost previsoka ukoliko se operiraju klasičnim kardiokirurškim zahvatom zamjene aortalne valvule (SAVR).

Zahvati su uspješno obavljeni te se bolesnici dobro oporavljaju.

Uvođenjem novih metoda razvijamo djelatnost u kardiološkoj dijagnostici i liječenju te se svrstavamo uz najrazvijenije bolničke centre. Ovim se postiže veća pristupačnost visoko specijalizirane zdravstvene zaštite bolesnicima koji gravitiraju KBC-u Osijek te isti više neće morat odlaziti na zahvat u druge bolničke centre. Kao regionalni centar obavljat ćemo ovu zahtjevnu proceduru za sve korisnike zdravstvene zaštite istočne Hrvatske kao i bolesnike koji gravitiraju našem centru u široj regiji.

Tekst i foto: KBC Osijek


 Stranica prilagođena ispisu
12-23-2019 12:50:53 pm :: akoide
Vidi se da postoji potencijal kvalitete u hrvatskoj medicini. Šteta što je organizacija sustava na primitivnoj razini devne politike te kvaliteta ovisi o samoprijegoru i upornosti pojedinaca, a sustav im u tome samo odmaže i dodatno ih demoralizira.
Pravi ministar zdravstva bi prvo maknuo političko kadroviranje iz zdravstva ili bi dao ostavku ako mu to ne dozvoljavaju. Dakle sadašnji ministar nije pravi niti je to bio ijedan prije njega.


Prodajem štence crnog ...
Pomeranac Boo krem zen...
Grafički dizajner s di...
Odgajivacnica Stefijan...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:43

Registrirani online (1): simo031


Objektiv031

Druženje na klupi