Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U srijedu je održana radionica „1,2,3 kompostiraj i ti!“ za učenike 6. razreda OŠ Ivana Gorana Kovačića u Đakovu.

Radionicu su vodile Tihana Škugor, univ. spec. oecol. i Tihana Kreković, mag. biol te u nekoliko jednostavnih koraka objasnile učenicima kako kompostirati i pravilno razvrstati otpad. Stečena teorijska i praktična znanja o kompostiranju, edukativni materijali te novi komposter poslužit će im pri uređenju školskog vrta na proljeće.

Radionica o važnosti i načinu kompostiranja jedna je u nizu aktivnosti projekta „Odgovornim odlaganjem otpada do održivog razvoja (OutDOOR)” koji udruga Alumni Odjela za biologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (Alumni BiolOs) provodi u suradnji s Odjelom za biologiju, JU PP Kopački rit te tvrtkama Unikom d.o.o. i Baranjska čistoća d.o.o..

OutDOOR je financiran iz sredstava Proračuna Osječko-baranjske županije za 2019. godinu (Područje br. 9. Program iz područja zdravlja i zaštite okoliša). Cilj projekta je educirati stanovnike Osječko-baranjske županije o važnosti ekološkog zbrinjavanja i pravilnog razvrstavanja otpada te ih potaknuti na aktivno sudjelovanje u poboljšanju kakvoće svoje životne sredine, održivom gospodarenju otpadom i zaštiti okoliša.

Kroz radionice i predavanja za učenike osnovnih i srednjih škola, studente i nastavnike, kreiranje edukativnog materijala o pravilnom zbrinjavanju i recikliranju otpada, naglasit će se uloga obrazovanja u održivom razvoju i zaštiti okoliša i prirode.Tekst i foto: Dubravka Špoljarić Maronić


 Stranica prilagođena ispisu
Ag.Dva-srca za PAULU 5...
Labrador Retriver šten...
Vrhunski stenci nemack...
Villa Giardino Boutiqu...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:65

Registrirani online (1): Redakcija 031


Objektiv031

Priroda