s Usvojen proračun Osječko-baranjske županije za 2020 od 1,56 milijardi kuna
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Na 26. sjednici Županijske skupštine održanoj jučer, vijećnici su usvojili županijski proračun za 2020. godinu u iznosu od 1,56 milijardi kuna, što je 65 % više od proračuna u 2019. godini.

Od toga se 637 milijuna kuna odnosi na sam županijski proračun, a 925 milijuna kuna na evidencijsko uključivanje u proračun sredstava za plaće za zaposlene u osnovnim i srednjim školama, kao i spajanje ureda državne uprave sa županijom. Naime, prema uputama Ministarstva financija za izradu proračuna, evidencijski se moraju uključiti u proračun svi rashodi za zaposlene u osnovnim i srednjim školama što je nešto malo manje od 500 milijuna kuna, a druga stvar je što se od 1. siječnja 2020. godine županijama povjeravaju poslovi Ureda državne uprave čime OBŽ preuzima djelatnike Ureda državne uprave i za to će u proračun biti doznačena 24 milijuna kuna.

Kako je naglašeno u raspravi, zakonska ograničenja u izvornim proračunskim prihodima dopunjena su osiguranjem značajnih sredstava iz europskih i drugih izvora, pa usvojeni proračun jamči realizaciju razvojnih, socijalnih i drugih projekata.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić dodao je kako je osigurano više od 400 milijuna kuna za projekte koje se zajednički financiraju iz županijskog proračuna i fondova EU, a jedan od najvećih projekata je nastavak energetske obnove svih zgrada na području Osječko-baranjske županije u ukupnom iznosu od 138 milijuna kuna. Njime će se iduće godine energetski obnoviti sve osnovne i srednje škole, svi starački domovi, svi domovi zdravlja te drugi objekti javne namjene kojima je Osječko-baranjska županija osnivač. Time će uštede na godišnjoj razini samo za grijanje i hlađenje biti preko 15 milijuna kuna.

Anušić je izdvojio i gradnju Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće vrijednog 30 milijuna kuna, I. gimnazije u Osijeku (26 milijuna kuna), sustava za navodnjavanje (30-ak milijuna kuna), sportske dvorane u Čepinu (5 milijuna), izradu projektne dokumentacije za Klinički bolnički centar (40 milijuna kuna), projektne dokumentacije Gospodarskog centra (7,5 milijuna kuna), za projektnu dokumentaciju revitalizacije bivšeg OLT-a (3 i pol milijuna kuna), isto toliko i za istraživanje i realizaciju termalnih izvora, nastavlja se projekt besplatne prehrane za sve učenike osnovnih škola itd.Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr


 Stranica prilagođena ispisu
Preslatki pomeranci Bo...
Bayliner VROE4 novo pl...
Mužjaci krem, oranž i ...
Bayliner 160OB dužina ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:122

Registrirani online (1): Redakcija 031


Objektiv031

Božićno drvce