Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota sa suradnicama, primio je u nastupni posjet Njegovu Ekscelenciju Arindama Bagchija, izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Republike Indije u Republici Hrvatskoj.

Njegovoj Ekscelenciji Arindamu Bagchiju ovo je prvi službeni posjet Osijeku u svojstvu veleposlanika Republike Indije, premda je posjetio Grad na Dravi i prošle godine, kada je išao na obilježavanje vukovarske tragedije. Njegov trenutni boravak vezan je uz Festival indijskoga filma koji se održava od 10. do 12. prosinca u Kinu „Urania“.

Veleposlanik je zahvalio zamjeniku gradonačelnika na srdačnom prijmu i gostoprimstvu te posebno naglasio izvrsnu suradnju na području kulture, koja bi se uskoro trebala proširiti na područje gospodarstva. Budući da Osijek i Indija imaju razvijen IT, otvaraju se prema veleposlanikovim riječima prostori za plodnu, intenzivnu suradnju i u ovoj industriji.

Znamo da su Osijek i Hrvatska napredni u području zaštite okoliša, upravljanja vodom i otpadnim vodama. Želimo više naučiti o tome od vas, a također želimo razmijeniti naša iskustva i znanja. Danas sam spomenuo i stipendije koje dodjeljuje Vlada Republike Indije, plaćena 3 tjedna boravka u Indiji za javnu upravu, fakultete i privatni sektor, poradi usvajanja novih vještina i razmjene iskustava. – rekao je indijski veleposlanik Arindam Bagchi i dodao da je nakon uspjeha Hrvatske na Svjetskom nogometnom prvenstvu, naša zemlja postala daleko poznatija u svijetu te nas je ove godine prvi puta službeno posjetio i indijski predsjednik, što dodatno daje na značaju našoj suradnji.

Zamjenik gradonačelnika mr. sc. Boris Piližota izrazio je zadovoljstvo nastupnim posjetom indijskoga veleposlanika u Republici Hrvatskoj koji je otvorio perspektive suradnji na različitim područjima.

-Odlučili smo ići malim koracima, tražiti niše u kojima možemo kvalitetno surađivati. Prvo što smo dogovorili je uključivanje dijela indijske kulture na jubilarnom 20. osječkom ljetu kulture, dane joge, festival vezan uz indijsku hranu i poticanje povezivanja IT sektora koji je u Indiji vrlo razvijen. – kazao je Piližota i naglasio da se broj indijskih turista u Hrvatskoj povećava za otprilike 10 tisuća godišnje te je dosegnuta razina od oko 70 tisuća pa posve prirodno, Osijek i u ovome sektoru vidi svoje prilike.

Tekst i foto: Osijek.hr


 Stranica prilagođena ispisu

Ag potražuje djelatnik...
Etikete za vino, rakij...
Nježna i mazna, mamica...
Stan na sat i dan na...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:46

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Oblaci