Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U predvorju Fakulteta agrobiotehničkih znanosti započela je 23. po redu Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, koja je namijenjena maturantima kako bi se na vrijeme upoznali sa studijskim programima.

Ovogodišnja Smotra traje dva dana (5. i 6. prosinca) od 10:00 do 18:00 sati, a organizira se za učenike završnih razreda srednjih škola, studente i ostale zainteresirane s ciljem pravodobnog obavješćivanja o studijskim programima, dostignućima u pojedinim područjima, opremljenosti pojedinih fakulteta, sveučilišnim i stručnim studijima, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, uvjetima smještaja tijekom studija u Osijeku, studentskom životu i o još mnogo drugih detalja.

Na Smotri se predstavilo 12 fakulteta (Ekonomski fakultet, Fakultet agrobiotehničkih znanosti, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Filozofski fakultet, Građevinski i arhitektonski fakultet, Katolički bogoslovni fakultet, Medicinski fakultet, Pravni fakultet, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Strojarski fakultet), Akademija za umjetnost i kulturu i četiri Odjela (Odjel za biologiju, Odjel za fiziku, Odjel za kemiju i Odjel za matematiku).Na Smotri su se također sa svojim štandovima predstavili Studentski zbor, studentske udruge, Studentski centri u Osijeku i Slavonskom Brodu, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Osijek te Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek kako bi se budućim studentima na jednom mjestu ponudile sve informacije.

Na smotri se predstavilo 136 studijskih programa što je rast u odnosu na prošlu akademsku godinu kada ih je bilo 122. Program smotre uključio je predstavljanje područja znanosti/umjetnosti kroz predavanja, radionice i vježbe pojedinih sastavnica Sveučilišta, a u sklopu otvorenja održana su i dva motivacijska govora: "Sretno studiranje izvan zone komfora" izvanredne profesorice Ekonomskog fakulteta Anite Freimann te "Pazi kojeg vuka hraniš" Marka Pipunića iz Žito grupe.Svi koji dođu na smotru dobit će kompletan vodič sa svim informacijama o svim sastavnicama i svim studijima. "Odluka o tome koji ćete od naših studija upisati neće biti laka, ali će u mnogome odrediti vaš životni put i profesionalni razvoj. Mudro birajte imajući na umu svoju budućnost i kvalitete kojima možete unaprijediti životni poziv koji odaberete", napisao je rektor Vlado Guberac učenicima u Vodiču za buduće studente.

Inače, prema riječima prorektora za nastavu i studente osječkog Sveučilišta Dražana Kozaka, trenutačno na preddiplomskom, diplomskom i na integriranim studijima studira 15.480 studenata, a sa završetkom svih upisa očekuje ih se ukupno oko 17.500, što je 500 studenata manje nego lani. Kozak je upozorio kako se već treću godinu bilježi pad broja studenata, ali to ne ovisi o Sveučilištu. Kada se sagledaju podaci o natalitetu i demografskoj slici na ovom području, najteže će stanje biti za šest godina.

Kozak je dodao kako je i dalje veliko zanimanje za FERIT te Građevinski i arhitektonski fakultet, koji lako popunjavaju kvote. Najviše je studenata na Ekonomskom i Pravnom fakultetu, a sve je iznenadilo veliko zanimanje za Fakultet odgojnih i obrazovnih znanosti.Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr


Najava: 23. Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku [2019.]


 Stranica prilagođena ispisu

ISKORISTITE NOVE POGOD...
Profesionalni majstori...
Zaštitni vizir za lice...
BANKOVNI KREDITI...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:163

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Na Dravi