Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Sustavno anketiranje studenata na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, s ciljem provjere kvalitete studiranja iz studentske vizure, pokrenuto je još 2006. godine, a studenti su tada vrjednovali predmete i nastavnike prvog semestra studija. Od 2006. do 2016. godine oblik, opseg i organizacija ankete postupno su mijenjani i unaprjeđivani, temeljem reakcija studenata, nastavnika, uprava fakulteta i Sveučilišta. Godine 2007. započela je djelomična elektronska provedba ankete, koja se danas u cijelosti provodi elektronski, uz tehničku potporu tima s Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku. Kontinuirano se povećavao broj evaluiranih predmeta i nastavnika te broj studenata koji sudjeluju u anketi, a unaprjeđivala se i kvaliteta grafičkih i numeričkih prikaza rezultata ankete. Izgled anketnog obrasca modificiran je u suradnji sa stručnjacima s Filozofskog fakulteta u Osijeku.

Godine 2015. temeljem prethodnih iskustava u rezultatima Jedinstvene sveučilišne studentske ankete, Centar za unaprjeđenje i osiguranje kvalitete visokog obrazovanja je u suradnji s upravom Sveučilišta dodatno promijenio izgled anketnog obrasca. Smanjen je ukupan broj pitanja po nastavniku/suradniku, anketa je proširena pitanjima o važnosti kolegija za buduću karijeru i redovitosti pohađanja nastave studenata. Po prvi puta postavljena su i dodatna pitanja vezana uz eventualne slučajeve diskriminacije, zlostavljanja ili seksualnog zlostavljanja.

Jedinstvena sveučilišna studentska anketa za akademsku 2018./2019. godinu provedena je na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku tijekom rujna i listopada 2019. godine. U provedbi ankete sudjelovali su djelatnici Centra za unaprjeđenje i osiguranje kvalitete visokog obrazovanja, članovi Odbora za unaprjeđivanje i osiguranje kvalitete visokog obrazovanja, članovi povjerenstava za unaprjeđivanje i osiguranje kvalitete, djelatnici ureda za kvalitetu i djelatnici studentskih službi znanstveno/umjetničko-nastavnih sastavnica te informatički tim s Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek. Statistička obrada podataka obavljena je u suradnji s Odjelom za matematiku. Anketi su pristupili studenti svih godina sveučilišnih i stručnih studija sa 17 znanstveno/umjetničko-nastavnih sastavnica sveučilišta, a evaluirali su predmete, nastavnike i suradnike u tekućoj akademskoj godini.

U anketi je sudjelovalo 10 488 studenata što je 66.145% od ukupno 15 856 studenata koji su mogli pristupiti anketi. Postotak ispunjavanja ankete kreće se od 51.282% (Odjel za fiziku) do 77.119% (Katolički bogoslovni fakultet). Evaluirano je 2003 nastavnika i suradnika sa svih godina svih studijskih programa koji se izvode na Sveučilištu, a ukupno su studenti ispunili 194 725 anketa i time odgovorili na 1 363 075 pitanja.

Studenti su nastavnike i suradnike ocjenjivali ocjenama od jedan (najlošija ocjena) do pet (najbolja ocjena). Postignuta prosječna ocjena na razini cijelog Sveučilišta za nastavnike i suradnike je 4,652.

Dodatna pitanja o važnosti kolegija za buduću karijeru i redovitosti pohađanja nastave studenta ocijenjena su u postotcima i prikazana u statistikama na razini sveučilišta i sastavnica, te pojedinačno uz svakog nastavnika/suradnika bez utjecaja na prosječnu ocjenu nastavnika.

[klik za uvećanje]


Tekst i foto: unios.hr


 Stranica prilagođena ispisu
12-03-2019 06:39:20 pm :: akoide
Znači Osječko sveučilište ocijenjeno s odličnim. Ako je to i objektivno tako a ne samo subjektivan stav studenata, onda je to odlična vijest.
Samo, ne kužim kako je KBF uspio upasti u sastav Sveučilišta. Pa oni nisu ni znanost niti umjetnost, a što bi se, mnijem, trebalo podučavati u sekularnoj državnoj školi.

Prodajem stence civave...
Americki stafordski te...
SVE BANKE U HRVATSKOJ ...
Prodajem stan u Osijek...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:133

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Laku noć grade