Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Galerija Petar Smajić predstavlja bogato kulturno nasljeđe, a zbog svoje jedinstvenosti i duge tradicije veliki je potencijal za razvoj ovog područja. Kompleks objekata s glavnom zgradom nastao je krajem 18 st., a dograđivan je i adaptiran do 20. st.

Zbog velikih troškova održavanja objekt je zapušten te je stoga nužno pristupiti obnovi kako bi se, između ostaloga spriječilo daljnje propadanje. Nužno je zaštiti, obnoviti i očuvati ovu kulturnu i povijesnu baštinu jer se na taj način, između ostaloga, jamči očuvanje tradicije, kulturnog nasljeđa i jedinstvenog kulturnog izričaja- umjetnosti izrade naivne skulpture u starom slavonskom hrastu. Kako bismo to mogli učiniti prethodno moramo izraditi odgovarajuću dokumentaciju.

Svrha projekta „Osiguravanje preduvjeta za revitalizaciju i obnovu Galerije Petar Smajić Ernestinovo“ je stvaranje preduvjeta za obnovu i revitalizaciju kulturne baštine (dvorac Reiner – Galerija Petar Smajić) Općine Ernestinovo kojom se osigurava doprinos održivom razvoju lokalne i regionalne zajednice kroz razvoj turističkih potencijala i stvaranje turističke ponude temeljene na kulturnoj baštini koju prati i povećanje broja zaposlenih i posjetitelja.

Projekt sufinancira Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, u sklopu Poziva „Revitalizacija kulturne baštine urbane aglomeracije Osijek“. Projekt je ukupne vrijednosti 327.227,00 kuna te je sufinanciran bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 278.142,95 kuna.

Trajanje projekta je 18 mjeseci, a glavni cilj je pripremiti projektno-tehničku dokumentaciju i studiju kojom se osiguravaju preduvjeti za obnovu Galerije Petar Smajić, kojoj se nadamo u skoroj budućnosti.Tekst i foto: Maja Bračun, mag.oec.


 Stranica prilagođena ispisu

Iznajmljujem novouređe...
Ponuda svih renomirani...
U ponudi 3 mužjaka FRA...
Kuća kat. s podrumom, ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:99

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Ulična rasvjeta