Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Nakon uspješne realizacije kolektivne sadnje stabala u Osijeku, gradska uprava grada Osijeka nastavlja s aktivnostima u funkciji razvoja osječke urbane hortikulture. Najavljeno je to na današnjoj konferenciji za novinare održanoj ispred najpoznatijeg osječkog stabla – dvolapoga ginka u Tvrđi.

Naime, radi se o aktivnostima urbanog šumarstva koje organiziraju Grad Osijek i zagrebački Šumarski fakultet u okviru kojih će se, prema najavi zamjenika gradonačelnika Borisa Piližote, označiti tri nove točke u brandiranju Osijeka kao zelenoga grada.

Sutra će u Parku Ljudevita Gaja David Šain zasaditi klona Gupčeve lipe, potom će na Trgu Ante Starčevića Robert Seligman zasaditi klona hrasta lužnjaka, a djelatnici Unikoma će uz Vukovarsku ulicu, od Tifona do Svačićeve, zasaditi 20 običnih koprivića – istaknuo je Piližota te zahvalio profesoru Ivici Tikviću sa Šumarskog fakulteta, što već drugu godinu zaredom u Osijeku održava terensku nastavu sa studentima i proučava bogate osječke parkove.

Zanimljivo je i to da je sutrašnje poslijepodne, prema riječima profesora Tikvića, rezervirano za izbor najljepšeg drvoreda u Osječko–baranjskoj županiji, ali i zdravstveni pregled dvolapoga ginka u Tvrđi. Osim toga, studenti će uređivati i urbanu šumu preko Drave.

Dolazimo u Osijek jer s ovim gradom imamo izvrsnu suradnju i potporu gradonačelnika, dogradonačelnika i njihovih suradnika. Gradsko stanovništvo želi imati kontakt s prirodom, zato je ova tema u današnje doba jako važna i mi tu želimo pomoći te vidjeti kakve su perspektive za gradove, građane, studente i stručnjake.

A vodeći stručnjaci urbanog šumarstva ovih se dana okupljaju upravo u Osijeku, gdje će im se u okviru 1. hrvatskog stručnog skupa urbanog šumarstva predstaviti stručan rad o stanju osječkih stabala i gdje će se razmijeniti najnovija saznanja i trendovi u urbanoj hortikulturi.

Gradu Osijeku, koji je grad u parku, izuzetna je čast kao i potvrda dobre brige o drveću i grmlju to što je baš Osijek prvi od gradova koji će biti domaćin stručnih skupova urbanog šumarstva – zaključila je Jasenka Vizentaner, viša stručna suradnica u osječkom Odsjeku za komunalno gospodarstvo.Tekst i foto: Osijek.hr


 Stranica prilagođena ispisuBULL TERIJER – stenci ...
Na prodaju čistokrvni ...
Prodajem štence toj pu...
Prodajem 3 bela zenska...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:152

Registrirani online (1): dally


Objektiv031

Maglovito