Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Osječko-baranjska županija danas je s tvrtkom Medexpert d.o.o. iz Zagreba potpisala ugovor o nabavi ultrazvučne opreme u vrijednosti 2,23 milijuna kuna, namijenjenoj za pet domova zdravlja u županiji.

Ugovor je dio projekta „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije“ vrijednog 23,9 milijuna kuna (od čega su 85% bespovratna sredstava Europske unije) koji je započeo 1. prosinca 2017. i traje do 1. lipnja 2020. godine. Uz obvezno sufinanciranje u iznosu od 1,4 milijuna kuna, Županija je za provedbu projekta osigurala i dodatnih 1,7 milijuna.

Dom zdravlja Našice tako će dobiti ultrazvučni aparat u vrijednosti 1.125.000 kuna. Dom zdravlja Đakovo dobit će ginekološki i pedijatrijski ultrazvučni aparat u vrijednosti 407.750 kuna, Dom zdravlja Donji Miholjac ginekološki ultrazvuk u vrijednosti od 220.250 kuna, Dom zdravlja Osijek ginekološki ultrazvuk u vrijednosti od 220.500 kuna, a Dom zdravlja Valpovo ginekološki ultrazvuk i linearnu sondu u vrijednosti od 255.250 kuna.

Kako je rekla pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije Osječko-baranjske županije Nataša Tramišak, do sada su potpisani ugovori o nabavi medicinsko-tehničke i dijagnostičko-terapijske opreme u vrijednosti gotovo 12 milijuna kuna, od čega je oprema u vrijednosti 5,5 milijuna kuna već isporučena domovima zdravlja. U tijeku je i postupak nabave i za sitnu opremu ukupne procijenjene vrijednosti 1,25 milijuna kuna.

Uz opremanje, u svim domovima zdravlja obavljaju se i infrastrukturni radovi. Tako je završena prenamjena rodilišta Doma zdravlja Đakovo u ordinacije, a vrijednost radova je 3,2 milijuna kuna. Radovi su u tijeku u Domu zdravlja Osijek, koji uključuju postavljanje dizala u ambulantama Retfala, Jug 2 i Čepin, a za ostale ambulante osigurane su rampe radi pristupačnosti osobama s invaliditetom. Upravo započinje i postupak javne nabave za dogradnju Doma zdravlja Našice, na čijem će se parkirališnom prostoru izgraditi zgrada sa 400 kvadrata površine i procijenjene vrijednosti oko 3,5 milijuna kuna.

Zamjenik župana Goran Ivanović istaknuo je kako će u primarnu zdravstvenu zaštitu na području Osječko-baranjske županije biti uloženo gotovo 30 milijuna kuna. „Ovim ulaganjima podići ćemo kvalitetu ukupne zdravstvene zaštite te dijelom rasteretiti rad Kliničkog bolničkog centra Osijek i Opće županijske bolnice u Našicama. Ovakva oprema već je davno trebala biti u ambulantama kako pacijenti ne bi morali zbog manjih pregleda ići u bolnice u Osijeku i Našicama te čekati na preglede nego će to moći obaviti kod svog liječnika“, izjavio je Ivanović.

Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr


 Stranica prilagođena ispisuPlac na prodaju povrsi...
Na prodaju ŠARPLANINCI...
Na prodaju stenci POME...
Predstavljamo 3 vrhuns...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:82

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Prometno