Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U gradskoj upravi danas je predstavljen prekogranični projekt u okviru natječaja INTERREG IPA CBC program Hrvatska-Srbija 2014.-2020.

Riječ je o projektu prekogranične suradnje dionika iz Osijeka i Novog Sada kojemu je cilj unaprjeđenje socijalnih usluga kroz razvoj lokalnih institucionalnih kapaciteta i jačanje suradnje pružatelja socijalnih usluga iz Hrvatske i Srbije. Nositelj je projekta Volonterski centar Osijek, a uz Grad kao partneri u projektu sudjeluju i Gradsko društvo Crvenog križa Osijek te Novosadski humanitarni centar i Pokrajinski zavod za socijalnu zaštitu Novi Sad.

Provedbom ovog projekta planira se uspostaviti centre za društvenu integraciju u Osijeku i Novom Sadu, zajedničko planiranje Volonterskog centra Osijek i Novosadskog humanitarnog centra te izradu programa rada Centra u Osijeku i Centra u Novom Sadu, organizaciju, koordinaciju i neposredno pružanje različitih socijalnih usluga koje Centri pružaju.

A te usluge uključuju: pomoć u učenju za 40-ak djece; pomoć u kući za 20 starijih osoba iz Novog Sada koju će pružati 10-ak volontera; uključivanje 20 starijih osoba u volontiranje kao podrška aktivnom starenju; uključivanje 12 volontera, pripadnika ranjivih skupina u volontiranje kao alat socijalnog uključivanja; obrazovanje i razmjena volontera koji podržavaju izgradnju kapaciteta i osobni razvoj ranjivih skupina i pridonose međugeneracijskoj solidarnosti i toleranciji u prekograničnoj regiji.

Projektom se također želi razviti i unaprijediti infrastrukturu za kvalitetnije i učinkovitije upravljanje socijalnim uslugama kroz razvoj ICT rješenja i sustava e-kartica za socijalnu pomoć 850 kućanstava te adaptacije skladišta osječkog Gradskog društva Crvenog križa za distribuciju humanitarne pomoći i medicinske opreme.

Još jedan cilj projekta je jačanje kapaciteta nevladinih organizacija, javnog sektora i lokalnih vlasti iz Hrvatske i Srbije radi boljeg korištenja potencijala prekogranične suradnje kroz obrazovanje 20 predstavnika relevantnih dionika, uzajamnu razmjenu i zajedničke napore kako bi se postigao dugoročni razvoj kvalitetnih socijalnih usluga i zajedničkih programa u prekograničnoj regiji.

Predstavljajući projekt, zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš naglasila je kako je Grad sa svoje strane, kao regionalno IT središte, preuzeo zadatak izrade sustava e-kartica za korisnike socijalnih usluga na području Osijeka, a nakon izrade sustava sva rješenja podijelit će i s ostalim partnerima u projektu.

Projekt je sufinanciran iz fondova Europske unije u iznosu od 315.000 eura dok je ukupni proračun projekta 371.000 eura, a provodit će se iduće dvije godine, od 1. travnja 2019. do 31. ožujka 2021. godine.Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr


 Stranica prilagođena ispisu


Dalmacija-Sveti Petar,...
Na prodaju stenci sred...
Na prodaju stenci patu...
Ozbiljni javiti se na...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:128

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Druženje na klupi