Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Na dnevnom redu 23. sjednice Županijske skupštine održane jučer najviše pozornosti vijećnici su posvetili Prijedlogu Odluke o odricanju od potraživanja prema Republici Hrvatskoj u svrhu darovanja nekretnina bivšeg OLT-a u vlasništvu Republike Hrvatske.

Vijećnici su podržali odricanje županijskih potraživanja prema državi, čime je učinjen posljednji korak prije no što država prepiše vlasništvo na područnu vlast. Tada će nekretnine i zemljište bivšeg osječkog giganta OLT-a veličine gotovo 6 hektara prijeći u ruke Županije.

Naime, Osječko-baranjska županija uputila je zamolbu Ministarstvu državne imovine za darovanje nekretnina na prostoru bivšeg OLT-a, danas napuštenih i neiskorištenih prostora i objekata od kojih su neki stari više od sto godina te zahtijevaju značajnu intervenciju i ulaganje kako bi se prenamijenili.

Osječko-baranjska županija izradila je koncept programa brownfield revitalizacije na tom području te planira osigurati financijska sredstava za provedbu tog programa od vitalne važnosti za grad i županiju. Na taj način planira se izgradnja 380 stanova za oko 1.600 stanovnika, novi društveni sadržaji poput zatvorenog olimpijskog bazena, muzeja, sportskih objekata te gospodarskih sadržaja (oko 150 poslovnih prostora za malo i srednje poduzetništvo i obrtništvo). Investicija se planira uz potporu europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskoj perspektivi 2021. -2027., kao i nacionalnih sredstava.

Prijenosom vlasničkih prava odnosno uknjižbom vlasništva predmetnih nekretnina u korist Osječko-baranjske županije, Županija može pokrenuti daljnje aktivnost za realizaciju predloženog programa, pa tako i za prijavu sufinanciranja iz fondova Europske unije.

Kako je istaknuo župan Ivan Anušić: "Radi se o projektu koji Osječko - baranjska županija želi dovršiti i napraviti revitalizaciju u potpunosti. Učinit ćemo to kroz projekte Europske unije kroz "brownfield" investicije kompletnog prostora. Želimo staviti nove sadržaje, od sportskih, gospodarsko-poduzetničkih pa sve do stambenih". Župan Anušić je dodao kako bi se time podigla konkurentnost grada na svim područjima i u potpunosti promijenila vizura grada.

Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr


 Stranica prilagođena ispisu

Egzotični štenci franc...
Na prodaju vrhunski st...
Djevojke same u stanu!...
Gliser je od mahagonij...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:204

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Hrvatska zastava