Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Jučer je u gradskoj upravi održana tiskovna konferencija povodom svečane primopredaje Ugovora o prijenosu prava vlasništva dijela nekretnine u Kuhačevoj 18 na Sveučilište u Osijeku kojoj su nazočili zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš i čelnici osječkog Sveučilišta.

Ovim ugovorom, temeljem procjene ovlaštenog sudskog vještaka, utvrđena je vrijednost nekretnine i visina ulaganja Ministarstva znanosti u nju te je sukladno tome ugovoren prijenos prava vlasništva dijela nekretnine u Kuhačevoj 18 na Sveučilište.

Prema riječima zamjenice gradonačelnika Žane Gamoš, prvi ugovor o korištenju zgrade između osječkog sveučilišta i Grada potpisan je još 1994. godine. Od tada do danas, prema procjeni vještaka, u zgradu koja vrijedi 36 milijuna kuna uloženo je nešto više od 15 milijuna kuna. Slijedom toga, Senat sveučilišta i Gradsko vijeće dali su suglasnost na jučer popisani ugovor o prijenosu prava vlasništva na dio nekretnine proporcionalno vrijednosti ulaganja, pa su nakon današnjeg dana sveučilište i fakultet suvlasnici na 41,4 % nekretnine u Kuhačevoj 18.

Sveučilište se ovim ugovorom obvezalo suvlasnički dio nekretnine koristiti samostalno, ili putem svojih sastavnica, isključivo za obavljanje znanstveno-obrazovne djelatnosti. U slučaju prestanka potrebe za obavljanjem te djelatnosti, Sveučilište će vratiti nekretninu Gradu Osijeku u vlasništvo bez naknade. Grad Osijek se pak obvezao dozvoliti pravo prvokupa na svom suvlasničkom dijelu u korist Sveučilišta, prema uvjetima najpovoljnije ponude.

Prijenos dijela vlasništva odnosi se na objekt u Kuhačevoj 18, dok objekt u Kuhačevoj 20, koji također koristi Prehrambeno-tehnološki fakultet, ostaje u cijelosti u vlasništvu Grada.

Juroslav Babić, dekan Prehrambeno – tehnološkog fakultata u Osijeku, izrazio je zahvalnost Gradu dodavši kako fakultet nastavlja s ulaganjem. Radi se na obnovi krovišta na zgradi i na stepeništu, tako da završetkom tih radova, samo ove godine, u zgradu će biti uloženo oko 800.000 kuna.

Rektor osječkog Sveučilišta, prof. dr. sc. Vlado Guberac, izrazio je zadovoljstvo s četvrt stoljeća dugom i uspješnom suradnjom s Gradom. Posebno se zahvalio gradonačelniku Vrkiću nazvavši ga dobrim duhom Osijeka koji je sa svojim suradnicima prepoznao važnost Sveučilišta s 18.000 studenata. Sveučilište je svojevrstan grad u gradu, izjavio je Guberac dodavši kako se Osijek može pohvaliti najvećim brojem studenata u odnosu na ukupan broj stanovnika u jednom hrvatskom gradu.

Te zgrade koje su u povijesnoj jezgri grada Osijeka znat ćemo iskoristiti na najbolji mogući način. Sveučilište u tom pravcu povlači još sredstava za uređenje, primjerice rektorata, gdje se planiraju urediti koncertne dvorane, nabava velikog koncertnog klavira te urediti popratne predavaonice", zaključio je Guberac.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr


 Stranica prilagođena ispisuSamo zatražite iznos k...
Francuski buldozi sa p...
Stenci dobermana, vrhu...
Mops, dve crne zenke, ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:138

Registrirani online (1): PhilippBayer


Objektiv031

Vinograd

Propustili ste? Pogledajte!