Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Osječki poduzetnici od danas imaju na raspolaganju 1001 besplatnu licencu softvera, putem kojega mogu voditi financijsko poslovanje, statistiku poslovanja, kartice klijenata, putne naloge i GDPR evidenciju.

Realizacijom ovog projekta Grad će olakšati svakoj tvrtki, obrtu, ili zadruzi – primarno poduzetnicima početnicima (start-up tvrtkama) i malim tvrtkama sa sjedištem u Osijeku – jedan od najvećih izazova, a to je početak poslovanja gdje se mnogi početnici teško snalaze s propisima što reguliraju njihovo poslovanje. Osijek je prvi grad u Hrvatskoj koji financira ovakav besplatan softver koji poslovanje vodi umjesto samih poduzetnika.

Poslovni subjekti sa sjedištem u Osijeku mogu se već danas javiti isporučitelju softvera – Brokenbyte, obrtu za informatičke djelatnosti – i zatražiti aktivaciju godišnje licence bez naknade. Zahtjev za aktivaciju licence potrebno je potkrijepiti izvodom iz sudskog ili obrtnog registra kako bi se utvrdilo da poslovni subjekt ima sjedište u Osijeku. Korisnici mogu aktivirati licence do 31. kolovoza 2020., a trajanje pretplate počinje s danom aktivacije i traje godinu dana.

Isporučitelj se obvezao omogućiti korisnicima prijavu za kreiranje korisničkog računa i izravnu aktivaciju godišnje licence (bez posredovanja Grada), voditi evidenciju korisnika, tjedno je ažurirati i dostavljati na uvid Gradu putem e-pošte gospodarstvo[at]osijek[dot]hr, kako bi se unutar stručnih službi mogla sustavno pratiti i analizirati učinkovitost (n)ove mjere podupiranja osječkoga poduzetništva.

"Ključni motiv za ulazak u ovaj projekt povećan je broj novoosnovanih poslovnih subjekata na području Grada. Prošle ih je godine bilo 891, a već u prvih osam mjeseci ove godine novostvorenih tvrtki je 628. Poduzetnicima početnicima najviše treba pomoć u prvoj fazi njihovog poslovanja i zato smo se odlučili provesti ovu mjeru na koju se mogu javiti i mikro, odnosno male tvrtke koje posluju duže vrijeme, a nemaju adekvatan softver za svoje poslovanje", istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Tomislav Krolo.

Iz gradske uprave za ovaj je projekt izdvojeno 70.000 kuna, a bude li interes poduzetnika veći od 1001 ugovorene licence, postoji velika mogućnost da će se sličan projekt nastaviti i u budućnosti.Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr


 Stranica prilagođena ispisuStanovi se nalaze u ...
NA JEDNOM MJESTU PONUD...
Kontaktirajte nas pute...
Kontaktirajte nas pute...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:88

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Osječki park

Propustili ste? Pogledajte!