Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Osječko-baranjska županija prijavila se na Poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije na dostavu projektnih prijedloga „Izgradnja mreža slijedeće generacije (NGN) / pristupnih mreža slijedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima“.

Program financiranja prije svega se odnosi na ruralna, komercijalno manje zanimljiva područja Republike Hrvatske na kojima operatori nisu spremni ulagati u nove mreže jer im je trošak previsok – takozvana „bijela područja“. Radi se o investicijama u pristupnu mrežu koja se u cijelosti ili djelomično sastoji od svjetlosnih elemenata i koja omogućuje bolje pružanje širokopojasnih usluga u odnosu na postojeću.

Za prijavu na javni Poziv u 2019. godini Osječko-baranjska županija financirala je izradu PRŠI-ja za područje općina Antunovac, Čepin, Erdut, Ernestinovo, Šodolovci, Vladislavci i Vuka, koje se nalaze u „bijelom području“. Kroz izradu PRŠI-ja za područje OBŽ-a, kao najekonomičniji investicijski model, pokazao se model prema kojemu će projektiranje, izgradnja i upravljanje mrežom biti obveza privatnog operatera koji će biti odabran za dalji razvoj Projekta.

Rezultat Projekta bit će dostupnost širokopojasnoj infrastrukturi s najmanje 100 Mbit/s putem optičkog kabela za 9.991 korisnika, odnosno svih krajnjih korisnika koji se nalaze na bijelim područjima unutar definiranog prostornog obuhvata projekta, svrstanih u kategoriju privatnih, poslovnih i javnih korisnika. Od ukupnog broja korisnika kojima će se omogućiti pristup, 9.603 čine stanovi/kućanstva, a ostatak odnosno 364 poslovni i 24 javni korisnici.

Nakon javnog Poziva za iskaz interesa za sudjelovanje u postupku pred-odabira, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije raspisat će javni Poziv za sufinanciranje izgradnje infrastrukture za odabrane PRŠI-je kao i postupke javne nabave za odabir privatnog operatera/investitora.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Bruno Colić/Foto-arhiv031


 Stranica prilagođena ispisuNa prodaju štenci nema...
Školska knjiga , Zagr...
Na prodaju izuzetno kv...
Tigrasti mužjak AKITA ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:72

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Prometno