Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Jučer se u prostorijama osječkog Poduzetničkog inkubatora BIOS održala završna konferencija projekta „Rekonstrukcija i opremanje hardverskog laboratorija BIOS“ u okviru koje je i svečano otvoren novoopremljeni laboratorij. Projekt vrijedan 6,1 milijuna kuna, s više od 5 milijuna sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, a tijekom provedbe rekonstruirana je zgrada inkubatora u sklopu koje se nalazi hardverski laboratorij opremljen 3D printerima, 3D skenerima, suvremenim CNC strojevima i drugim uređajima. Uz nabavu opreme koja će malim i srednjim poduzetnicima pomoći u razvijanju njihovih prototipa te u izradi malih serija, organizirana je i edukacija za njezino korištenje.Hardverski laboratorij opskrbljen opremom za brzi razvoj prototipa, obišli su jučer zamjenik gradonačelnika Boris Piližota i direktor BIOS-a Saša Lamza koji je, između ostaloga, opisao proces nastanka projekta:

Ovaj projekt nastao je kroz razgovor s našim stanarima koji su nam rekli da u BIOS-u imaju sve osim opreme koju si sami ne mogu priuštiti. Tadašnja je uprava došla na ideju da prijavi projekt; projekt je prošao i sada imamo zaista najmodernije opremljen hardverski laboratorij u Hrvatskoj koji će koristiti poduzetnici s područja Osijeka i Osječko-baranjske županije – kazao je Lamza.

Inače, Grad Osijek osnovao je Poduzetnički inkubator BIOS s namjerom da pomogne poduzetnicima u najkritičnijim fazama rasta i razvoja, a ujedno je i partner u ovom projektu koji je proveden s ciljem povećanja broja usluga poduzetnicima s područja Osječko-baranjske županije, a što će se u konačnici odraziti na razvoj malog i srednjeg poduzetništva, privlačenje novih investicija i povećanje broja radnih mjesta. S obzirom na to da ključ uspjeha ovih tvrtki leži u inovativnosti, korištenjem BIOS-ovog hardverskog laboratorija korisnici Inkubatora imat će pristup kapitalnoj opremi koja je potrebna za razvoj visokotehnoloških proizvoda te na taj način povećati izvoz roba i usluga.Zadovoljan cjelokupnim projektom, kao i činjenicom da svi dosadašnji i budući stanari BIOS-a pokazuju želju za daljnjim razvitkom Inkubatora i stvaranjem novih sadržaja, osječki dogradonačelnik izrazio je nadu u daljnje povlačenje sredstava iz europskih fondova, te potom zahvalio projektnim suradnicima: Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Centru za poduzetništvo Osijek, kao i Javnoj ustanovi Županijskoj razvojnoj agenciji Osječko-baranjske županije.

Jedna od najsvjetlijih točaka “maloga” gospodarstva u Osijeku je Poduzetnički inkubator BIOS u kojem nove ideje i odlični projekti čine svoje prve korake na tržištu. Upravo ta tvrtka, uz potporu Grada Osijeka i u suradnji s partnerima, aplicirala je prema fondovima Europske unije, a rezultat je sufinanciranje izgradnje i potpuno financiranje opremanja hardverskog laboratorija europskim novcem – istaknuo je dogradonačelnik na svom Facebook profilu te dodao:

Kroz ovaj projekt napravljena je rekonstrukcija objekta C pri čemu je zamijenjen krov, kompletna stolarija, postavljeni su novi paneli, napravljen novi pod i instalirana klimatizacija.

Hardverski laboratorij opremljen je najnovijom opremom koja će malim i srednjim poduzetnicima pomoći u razvijanju prototipa, kao i u izradi malih probnih serija proizvoda. Osim toga, u bliskoj budućnosti BIOS će vlastitim sredstvima osigurati novi i potpuno opremljen coworking prostor za novih 18 radnih mjesta u kojem će se nalaziti i kabine za sastanke što će osigurati puno kvalitetnije uvjete rada. Uz to, u suradnji s Gradom BIOS je izradio projektnu dokumentaciju za nadogradnju objekata A i B za dodatnih 3200 m2 uredskog prostora, a plan je projekt prijaviti na prvi adekvatan natječaj kako bi se realizacija sufinancirala europskim sredstvima.
Tekst i foto: Osijek.hr

Pročitajte i..
[VIDEO] Rekonstrukcija i opremanje hardverskog laboratorija Poduzetničkog inkubatora BIOS-a


 Stranica prilagođena ispisu
Ostalo ih je 4. 2 mu...
Ako ste ozbiljni u nam...
Prodajem, veoma jeftin...
IZNAJMLJUJEM STAN U CE...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:161

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Osječki most

Propustili ste? Pogledajte!