Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U Osijeku, u Velikoj vijećnici Županijske skupštine Osječko-baranjske županije 31. svibnja 2019. ( petak) održala se 1. Konferencija zdravstvenog turizma Klastera Pannonian Healt i Osječko-baranjske županije. Glavni cilj ove konferencije bio je predstaviti široj javnosti suradnju Osječko-baranjske županije i Klastera Pannonan Healt na brendiranju Slavonije i Baranje kao “destinacije zdravlja”.

Konferenciju je otvorio osječko-baranjski župan Ivan Anušić. Sudionike su pozdravili istaknuti gosti konferencije, zamjenik ministra zdravstva, dr.sc. Mate Car i pomoćnica ministra turizma, Snježana Brzica.Kako se koncept zdravstvenog turizma temelji na umrežavanju i suradnji, nakon predstavljanja Klastera Pannonian Helth na konferenciji se govorilo o primjerima dobre prakse, gospodarskom značaju zdravstvenog turizma za regiju, zakonskim okvirima te trendovima.

Marcel Medak, predsjednik Zajednice zdravstvenog turizma Hrvatske gospodarske komore, predstavio je nove trendove u turizmu te istaknuo veliki potencijal Bizovačkih toplica. O model uspješnog povezivanja na primjeru Kvarner Helth-a govorio je Alfred Franković, Klaster menadžer Klastera Kvarner Health, dok je Ognjen Bagatin upoznao sudionike s trenutnom pozicijom Hrvatske na svjetskom tržištu medicinskog turizma, predstavio strategiju koja je potrebna za razvoj i popularizaciju istog te je govorio o utjecaju Poliklinike Bagatin na razvoj zdravstveno- turističke ponude.Goran Rihelj, vlasnik vodećeg turističkog B2B portala u Hrvatskoj, hrturizam.hr/, održao je prezentaciju na temu Brending destinacije. Na konferenciji su se predstavili i novi članovi Klastera; HART hrvatska udruga za art terapiju te Pannonia Terranova, nakon čega je uslijedila panel diskusija o važnim preduvjetima destinacije za razvoj zdravstvenog turizma.

O Klasteru:
Pannonian Helth je klaster za razvoj zdravstvenog turizma koja u ovome trenutku okuplja 10 članova različitoga zdravstvenog, turističkog i gospodarskog profila, a čiji je osnovni cilj razvoj i promocija grada Osijeka i regije istočne Hrvatske kao nove destinacije medicinskoga turizma. Zaokružen i cjelovit zdravstveno-turistički proizvod čini niz medicinskih usluga, od dentalne medicine, oftalmologije do kirurških i anestezioloških zahvata (Poliklinika za kirurgiju i anesteziologiju Lege Artis, Oftalmološka poliklinika dr. Balog, Dentalni centar Čes, Ordinacija dentalne medicine Saša Đukić, dr. dent. med), kao i medicinskoga zračnoga prijevoza (tvrtka Air Pannonia) te rehabilitacije (Lječilište Bizovačke toplice). Neizostavan dio prateće turističke komponente čine smještajni kapaciteti (Guesthouse Maksimilian), kao i enološka ponuda vinarija i kušaonica (Vinarija Svijetli dvori) dok promotivne aktivnosti tehničku i IT podršku pružaju članovi EDukOS centar instrukcija, Web studio Ofir i tvrtka Betaware.

Osnovni motiv za zajednički nastup na tržištu u cilju stvaranja konkurentnoga zdravstveno-turističkog proizvoda proizlazi iz uvjerenja članova Klastera da Slavonija i Baranja mogu i moraju biti poželjno mjesto za život. Njegovim osnutkom 2017. godine definirani su i glavni ciljevi prema kojima je Klaster Pannonian Health usmjerio svoje aktivnosti . Zajednički nastup na tržištu i individualni pristup turistu i pacijentu recept je za stvaranje gotovog zdravstveno-turističkog proizvoda i ucrtavanje Slavonije i Baranje na kartu poželjnih zdravstveno-turističkih odredišta.Tekst i foto: Pannonian Health

Najava: 1. Konferencija zdravstvenog turizma Klastera Pannonian Health i Osječko-baranjske županije [2019.]


 Stranica prilagođena ispisu

All Seasons Residence ...
POMERANSKI SPIC stenci...
Vidoviti Emanuel, tali...
Tri studentice traž...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:171

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Slavonsko nebo