Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U Općini Čepin krajem veljače ove godine dovršen je i svečano otvoren Centar za kulturu, čija je adaptacija i izgradnja sufinancirana nepovratnim sredstvima Europske unije u iznosu od 420.000 eura, uz 392.000 kuna od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te investiciju Općine u iznosu od 2,5 milijuna kuna.

Nakon dovršetka Centra, koji se nalazi pored Osnovne škole Miroslav Krleža, nastavlja se uređenje središta Čepina.

Zbog velike vrijednosti projekta (predviđena je vrijednost radova u visini gotovo 1,5 milijuna kuna) uređenje samog centra odvijat će se u tri faze.

U prvoj fazi radit će se popločavanje ispred Centra za kulturu i novi ulaz u Osnovnu školu Miroslava Krleže. Općina je s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisala Ugovor o sufinanciranju projekta „Sigurnije do škole“ kojim se Ministarstvo obvezuje sufinancirati projekt do najvišeg ukupnog iznosa od 350.000 kuna. Cilj projekta je osigurati siguran i adekvatan ulaz u Osnovnu školu Miroslava Krleže, odnosno sigurniji odlazak djece u školu.

U drugoj fazi izgradit će se novi parking ispred Centra za kulturu na način da će se zacijeviti postojeći kanal kako bi se parking izgradio uz samu cestu. Time će se osigurati parkirna mjesta (uz postojeći novoizgrađeni parking koji se nalazi iza Centra za kulturu), ali i onemogućiti parkiranje na samom trgu.

Treća i ujedno završna faza obuhvaća uređenje zelene površine ispred Osnovne škole Miroslava Krleže, gdje se planira uređenje parka, te ugradnja urbane opreme. Time će se zaokružiti cjelina i Čepin će dobiti novouređeni centar u kojemu će se nalaziti Centar za kulturu, knjižnica, popločani trg i park s urbanom opremom.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Općina Čepin


 Stranica prilagođena ispisu
05-31-2019 11:05:54 am :: Minimax
do kada se misli lickat tu još jučer realno selendru dok im ostala naselja u sastavu općine nemaju ni poštene nogostupe?
Apartmani Wish Montene...
Prikolice za iznajmlji...
Iznajmljivanje komplet...
Zahtjevi: osnovno čita...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:140

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Nebo iznad Tvrđe