Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Na prostoru Stare Drave u Sarvašu, jučer je otvorena Riječna škola kao dio projekta Prekograničnog programa upravljanja planiranim penta-državnim Rezervatom biosfere "Mura-Drava-Dunav", koji je financiran u sklopu poziva Interreg Danube Transnational Programme. Nositelj projekta je Umweltverband World Wide Fund Osterreich, a partneri su predstavnici institucija iz područja zaštite prirode iz Austrije, Mađarske, Slovenije, Srbije i Hrvatske koji će u svojim zemljama na odabranim pilot područjima provoditi dogovorene aktivnosti. U Riječnoj školi djeca će na terenskoj nastavi učiti o važnosti očuvanja prirode i zaštite okoliša, pa su na otvaranju bili učenici Područne škole iz Sarvaša. Otvaranju je nazočio i zamjenik župana Goran Ivanović.

- Riječna škola će sigurno pridonijeti da kroz edukaciju mladih stvorimo preduvjete da se priroda voli i čuva jer smo je naslijedili od naših starih, a mi bi je trebali takvu ostaviti svojoj djeci - čestitajući svim partnerima i sudionicima projekta, rekao je zamjenik župana Ivanović.Projekt traje do kraja lipnja ove godine, a ukupno je vrijedan 2,15 milijuna eura, od čega je 100.000 eura odobreno Agenciji za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, s tim da 85 posto sredstava pokriva Europska unija. Kako ističe ravnatelj Agencije Davor Mikulić cilj projekta je širiti među mladima svijest o zaštiti prirode i okoliša, a ujedno promovirati nedovoljno poznate prirodne ljepote i bogatstva.

Aktivnosti Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije su monitoring čaplji na području Aljmaškog rita, monitoring čaplji na području Osječko-baranjske županije, izrada Akcijskog plana za područje Aljmaškog rita, izrada Akcijskog plana za područje OBŽ, izrada i opremanje Riječne škole, izrada bojanki i brošura, nabavka opreme (dalekozor sa stativom), održavanje radionica s ciljem prezentacije i promicanja izuzetne biološke raznolikosti, prirodnih vrijednosti i važnosti očuvanja područja Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav. Od ostalih aktivnosti koje se provode u projektu su sastanci s dionicima projekta na području UNESCO Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, s ciljem unapređenja upravljanja zaštićenim područjima.

Tekst i foto: OBZ.hr


 Stranica prilagođena ispisu
Engleski BULLDOG plave...
HIDROIZOLACIJA MALETIC...
Prodajem poljoprivredn...
Na prodaju tri decaka ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:165

Registrirani online (1): Redakcija 031


Objektiv031

Kopački rit