Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama


Pisali smo već u više navrata kako će se novi KBC Osijek graditi na novoj lokaciji u Gackoj ulici, no to ne znači da neće biti gradnje na sadašnjoj lokaciji KBC-a u Huttlerovoj ulici.

Kako piše Glas Slavonije, osječka bolnica ne odustaje od projekta nove, suvremene zgrade Objedinjenog hitnog bolničkog prijema u Huttlerovoj ulici o kome se već jako dugo priča.

Ovih dana bageri su započeli kopanje terena na kojem će prvo biti obavljena zaštitna arheološka istraživanja i radovi, obzirom da je riječ o terenu na kojem se nekada nalazilo samo središte Murse.

Ravnatelj KBC-a Osijek, doc. dr. sc. Željko Zubčić, izjavio je kako ukupna vrijednost radova iznosi 81 milijun kuna, od čega 68 milijuna kuna nepovratnih sredstava dolazi iz EU fondova. Gradnja novog objekta mogla bi započeti u drugoj polovici godine, a rok za završetak je u sljedeće dvije godine, do 2022.

Glavni razlog gradnje novog objekta nedostatak je kvadrata, jer je Hitni prijem trenutno smješten u kirurškim ambulantama, a Kirurgija je izmještena u podrum zgrade. Istovremeno su dnevne bolnice raštrkane na više različitih lokacija u krugu bolnice. Ovim će se dobiti nova zgrada s 8500 četvornih metara, energetskog A razreda.

Novi objekt prostirat će se na dva kata. U prizemlju će se smjestiti Objedinjeni hitni bolnički prijem s potrebnom dijagnostikom, a na prvom i drugom katu nalazit će se dnevne bolnice s operacijskim blokovima i dnevnim kirurgijama.

Nova zgrada imat će poseban ulaz za pješake s čekaonicom te poseban hitan ulaz s dovozom pacijenata, gdje će biti sala za reanimaciju i soba anesteziologa, kao i radiološka snimaonica, CT. Sve će biti pri ruci kod teških pacijenata, polutraumatiziranih i onih s poremećajem svijesti i više neće biti miješanja onih koje doveze hitne i ostale pacijente.

Uz prostore za liječenje u novom objektu nalazit će se i različiti sadržaji, poput portirnice i kafića. Na katovima novog objekta nalazit će se i hitni laboratoriji, kao i radiološka dijagnostika, koji će se prostirati svaki na oko 350 kvadrata. Svoje ordinacije ovdje će imati liječnici internisti, dermatovenerolozi, otorinolaringolozi i maksilofacijalni kirurzi.

Time će se iz neprimjerenih i podrumskih prostora useliti u dnevne bolnice, a s novim objektom istovremeno će biti riješen i problem Kirurgije, koja će se vratiti u svoje prostore koje sada koristi Objedinjeni hitni bolnički prijem, piše Glas Slavonije.

Tekst i foto: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu
05-03-2019 08:18:06 pm :: akoide
Eto koliko liječnici vjeruju u novu zgradu KBCa u nekoj skoroj budućnosti. Negdje 2035. ili 2040. možda.

ako stvarno to zelis o...
Stenci Mopsa vakcinisa...
Na prodaju stenci KAVK...
Iznajmljijem polunamje...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:159

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Hrvatska zastava