Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U auli Rektorata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku jučer su svečano uručene 122 stipendije i jedna potpora za školarinu studentima.

Kako smo već pisali, Sveučilište dodjeljuje stipendije i potpore redovitim studentima preddiplomskih, diplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija te preddiplomskih stručnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija na znanstveno-nastavnim i umjetničko-nastavnim sastavnicama Sveučilišta.

Stipendije se dijele u tri kategorije: stipendije za izvrsnost, studentima aktivnim sportašima i stipendije za studente u stanju socijalne potrebe, a dodjeljuju se i potpore studentima u socijalnoj potrebi. Stipendije se isplaćuju u mjesečnim obrocima kroz tekuću akademsku godinu za razdoblje od 1. listopada ove zaključno s 30. rujna 2020. godine.

Prorektor za nastavu i studente Dražen Kozak istaknuo je kako je iznos stipendija od 900 kuna mjesečno više simboličan jer prava vrijednost stipendija jest u poruci da Sveučilište prepoznaje njihov rad, brine o njima i prepoznaje najbolje među njima kojima želi pomoći. Kozak je istaknuo i kako već drugu godinu zaredom broj studenata pada za oko 500, pa se i stipendijama pokušava motivirati studente da studiraju u Osijeku.

Rektor Vlado Guberac podsjetio je da je osječko sveučilište novce za stipendije izdvojilo iz vlastitih sredstava, a ne od sredstava Ministarstva. Osječko je sveučilište u specifičnom okruženju u odnosu na druga hrvatska sveučilišta s obzirom na migracije, pa i na ovaj način žele nagraditi studente za predan rad, pomoći im i potaknuti ih da i nakon školovanja ostanu ovdje.

Studenti će stipendije većinom koristiti kao pomoć za nabavku knjiga i skripti, ali to će biti i kakvo-takvo olakšanje za njihove obitelji obzirom da studentski život zna biti financijski zahtjevan, posebice za studente iz obitelji slabijih prihoda.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek


Pročitajte i..
Objavljene rang liste dobitnika studentskih stipendija i potpora u ak. godini 2018./2019.


 Stranica prilagođena ispisu

halo i kako si mi zast...
Prodajem mesingani pr...
Iznajmljujemo vise kom...
Vidoviti Emanuel, tali...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:138

Registrirani online (2): mata, NameNo


Objektiv031

Zalazak