Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U Mjesnom odboru Lijeva obala mogu biti zadovoljni time što će se na idućoj sjednici Gradskog vijeća na dnevnom redu naći čak dvije točke koje se odnose na ulaganja u ovaj dio grada na lijevoj obali Drave.

Najprije je tu prijedlog odluke o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja na području grada u okviru mjere 3.1.1. „Potpora za ulaganja u društvenu infrastrukturu i proširenje lokalnih temeljnih usluga“ za energetsku obnovu društvenog doma u Podravlju.

Riječ je o projektu koji je pokrenula Lokalna akcijska grupa Baranja, a podržao ga je Mjesni odbor Lijeva obala, projektu energetske obnove zgrade Mjesnog odbora. Projekt je ukupne vrijednosti 110.650 kuna, od čega je 80% financirano novcem Europske unije, a 20% je udio Grada Osijeka. Sredstva su osigurana u proračunu Grada za 2019.

Radovi obuhvaćaju obnovu vanjske ovojnice zgrade površine 320 m2, postavljanje sloja toplinske izolacije i zamjenu dotrajale vanjske stolarije. Predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci.

Cilj projekta je podizanje društvenog standarda, kvalitete života i socijalne uključenosti stanovništva u ruralnim sredinama tako što će ovaj objekt moći koristiti tijekom cijele godine, a očekuju se i značajne uštede u potrošnji energije.

U sklopu iste mjere planirano je i opremanje parka kod ZOO vrta u Tvrđavici. I ovaj je projekt pokrenula Lokalna akcijska grupa Baranja uz potporu Mjesnog odbora Lijeva obala. Opremanje parka je vrijedno 109.825 kuna, od čega je 80% financirano novcem Europske unije, a 20% je udio Grada Osijeka. Sredstva su osigurana u proračunu Grada za 2019.

Projektom se planira postavljanje suvremene komunalne opreme - dvije solarne pametne klupe s javno dostupnim Internetom, autobusna nadstrešnica s pripadajućom opremom i servisni stup za bicikle. Time će se podići standard življenja u prigradskom naselju Tvrđavica, a bit će od koristi i posjetiteljima lijeve obale Drave obzirom da se u blizini nalazi niz sportsko-rekreacijskih terena uz rijeku.

Cilj projekta je poticati korištenje obnovljivih izvora energije, promicanje korištenja bicikala u javnom prijevozu te korištenje javnog gradskog prijevoza kao udobnog i ekološki prihvatljivog. Predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Google maps


 Stranica prilagođena ispisu
SDWAY Golden Retriever...
Dalmacija-Sveti Petar ...
Kvalitetne poduke iz ...
Kontaktirajte nas pute...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:165

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Bijeli oblaci