Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Osiguranjem 6,8 milijuna kuna u svom proračunu za 2019. godinu Osječko-baranjska županija stvorila je temelj za odobravanje potpora, odnosno nepovratnih financijskih sredstva za poticanje razvoja razvoj malog gospodarstva i poduzetništva. Svi uvjeti odobravanja potpora propisani su Odlukom koju na prijedlog župana donosi Županijska skupština, pa se ista procedura vodi i za određene izmjene i dopune.

Tako je na danas (26. ožujka 2019. godine) održanoj sjednici Kolegija župana definiran prijedlog kojim se uz dosadašnjih šest vrsta potpora za poticanje razvoja poduzetništva (potpore za sufinanciranje kamatne stope na poduzetničke kredite, potpore za ulaganje u pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja, potpore za razvoj i primjenu inovacija i novih proizvoda, potpore za informiranje i obrazovne aktivnosti, potpore za savjetovanje poduzetnika te potpore za promotivne aktivnosti) uvodi još dvije nove potpore; za učeničko poduzetništvo te klasterima i drugim oblicima udruživanja poduzetnika, za što je u županijskom proračunu osigurano dodatnih 85.000,00 kuna. Cilj ovih promjena je osiguranje sredstava koji se utječe na razvijanje poduzetničkog duha kod učenika i studenata, poticanje njihova samozapošljavanja, razvijanje poduzetničkih kompetencija te poticanje udruživanja radi povećanja konkurentnosti gospodarstva što uključuje koordiniran i zajednički rad mikro, malih i srednjih poslovnih subjekata te centara znanja i lokalne samouprave u razvoju i izradi novih proizvoda.

S obzirom da određeni poslovni subjekti, fizičke i pravne osobe nisu u sustavu PDV-a te da nemaju mogućnost odbijanja pretporeza, vijećnicima Županijske skupštine predložit će se i dopuna Odluke kojom se tim fizičkim i pravnim osobama kod dodjele potpora priznaju i troškovi PDV-a.

Tekst i foto: OBZ.hr


 Stranica prilagođena ispisu
Kontaktirajte nas pute...
PRODAJEM STENCE POMERA...
Zenka engleskog buldog...
Apple iPhone 11 Pro  6...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:150

Registrirani online (1): Redakcija 031


Objektiv031

Osječki most