Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Danas je održana 17. sjednica osječkog Gradskog vijeća na kojoj je, po običaju, najburnije bilo na samom početku tijekom „aktualca“, odnosno pitanja i prijedloga vijećnika.

Najviše pozornosti izazvala je polemika o kvaru na jednom od novih GPP-ovih autobusa koji je „riknuo“ nakon samo nekoliko dana vožnje. Direktor GPP-a Mario Šapina priznao je kako je došlo do ljudske pogreške jer je sipan dodatak AdBlue u gorivo što je izazvalo veliki kvar na motoru. Je li to učinjeno namjerno ili slučajno te tko je sve uključen pokazat će interna, ali i DORH-ova istraga. GPP će učiniti sve da se ukloni kvar, a da se krivci kazne, obećao je Šapina.

Od ostalih pitanja izdvojilo se ono o jako lošem stanju pješačkog mosta. Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Siniša Gregoran potvrdio je kako će popravak i sanacija jednog od simbola Osijeka koštati zastrašujućih 16 i pol milijuna kuna. Prva faza podrazumijeva izmjenu metalnih kopči koje drže sajle i taj dio košta 3,5 milijuna kuna. Budući da proračun za ovu godinu predviđa tek 2,5 milijuna za ovu svrhu, preostalih milijun kuna morat će se osigurati kroz rebalans proračuna.

Na Sjednici su prihvaćeni i prijedlozi triju Odluka o dugoročnom zaduživanju Grada kojima se Grad zadužio za više od 50 milijuna kuna. Prvi kredit od 20 milijuna kuna namijenjen je za dogradnju osnovnih škola Mladost, Tenja i Briješće u ukupnoj vrijednosti od 9 milijuna kuna, za izgradnju i rekonstrukciju sportskih objekata (3 i pol milijuna), izgradnju cesta (6 milijuna kuna), završetak trga na Vij. I. Meštrovića, početak gradnje kružnog toka na Zelenom polju, gradnju trkaće staze uz promenadu, te prenamjenu dviju odarnica na Centralnom groblju u Krematorij.

Drugi kredit od 25 milijuna kuna podiže se za sufinanciranje EU projekata poput infrastrukture u Tvrđi (Centar za posjetitelje i Edukativni centar u staroj pekari), Znanstvenog centra za obnovljive izvore energije, IT parka, Gospodarskog centra i Industrijske zone Nemetin. Treći kredit u iznosu od 5 milijuna kuna namijenjen je unaprjeđivanju energetske učinkovitosti u tri dječja vrtića i tri osnovne škole.

Među ostalim, na današnjoj Sjednici prihvaćena su izvješća o radu gradonačelnika za drugu polovicu 2018. godine, o stanju sigurnosti na području Grada koje je ocijenjeno zadovoljavajućim, kao i o stanju zaštite od požara, radu Gorske službe spašavanja i Savjeta mladih. Od ostalih tema treba istaknuti nove potpore poduzetnicima, za koje Grad ove godine iz proračuna izdvaja čak sedam milijuna kuna.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek


 Stranica prilagođena ispisu

Na ovom mestu moze...
ZAGREB - Dvosoban stan...
Na prodaju dva steneta...
Odgajivacnica francusk...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:118

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Laku noć grade