Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Brojni Osječani koji su ovih dana prolazili pored parka Drvengrad vidjeli su djelatnike Unikoma kako sijeku grane drveća u parku. Tim povodom kontaktirali smo voditelja komunikacija u Unikomu, Vjerana Marijaševića, da nam pojasni o čemu je riječ.

Marijašević je izjavio kako građani nemaju razloga za brigu jer se radi o uklanjanju opasnih grana koje prijete sigurnosti prolaznika ili imovine ako je riječ o granama uz parkirališta, a kod određenih vrsta poput kuglastih bagrema, podrezivanje je nužno kako bi zadržali lijepi okruglasti oblik u trenutku kada tijekom proljeća počnu rasti novi izdanci. Svi radovi odvijaju se pod stručnim nadzorom i prema rješenjima Odsjeka za komunalno gospodarstvo Grada Osijeka.

Inače, sječa grana u Drvengradu dio je redovitih proljetnih aktivnosti koje obavlja Unikomova Radna jedinica Zelenilo. Tijekom ožujka slijede radovi na grabljanju travnjaka i pripreme za proljetnu košnju, odgrtanje i orezivanje ruža, okopavanje grmlja u žardinjerama, pljevljenje i okopavanje sezonskog cvijeća, struganje korova na površinama pokrevenima sipinom i sadnja 100 novih sadnica drveća. U travnju počinje košnja trave te se nastavljaju poslovi vezani za uređivanje cvjetnjaka, grmlja i živica.

U odnosu na prošlu godinu, program održavanja javnih zelenih površina je povećan s 8,5 milijuna na 9 milijuna kuna.

Ni ostale radne jedinice Unikoma neće mirovati. RJ „Čistoća“ tijekom proljetnih mjeseci obavljat će strojno čišćenje javnih prometnica - cesta, rubnjaka i trgova jer je tijekom čišćenja od snijega na njima završila velika količina soli i sipine koje je dolaskom proljeća potrebno dobro očistiti. RJ „Čistoća“ obilazi dječja igrališta gdje se otklanjaju kvarovi i oštećenja kako bi u potpunosti ispravna dočekala djecu. Osim toga, otklanjaju se nedostatci na urbanoj opremi kao što su klupe. Primjer toga su i rastavljene klupe s trga A. Starčevića koje su trenutno u fazi bojanja i obnavljanja.

Radna jedinica „Prometnice“ dolaskom toplijih dana započinje radove na održavanju nerazvrstanih cesta i trgova na području grada (u ovom trenutku se saniraju tucaničke ceste, udarne rupe s hladnim asfaltom te se izvode radovi na zamjeni polomljenih ploča na Trgu slobode). Tijekom proljeća nastavljaju se radovi na izgradnji parkirališta na Vijencu Ivana Meštrovića, rekonstrukciji Bakarske ulice i Ulice Tina Ujevića u Višnjevcu.

U odnosu na prošlu godinu kada je ugovor za redovno i izvanredno održavanje nerazvrstanih cesta, pješačkih i biciklističkih površina te trgova iznosio 9,3 milijuna kuna, ovogodišnji ugovor je povećan na 17,4 milijuna kuna. U ovome trenutku u izradi je elaborat stanja i operativni program održavanja kojim se želi staviti naglasak na održavanje cestovne mreže na području grada (frezanje i presvlačenje asfalta), zaključio je Marijašević.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Unikom/Facebook


 Stranica prilagođena ispisu
Kontaktirajte nas pute...
Otkup psenice najbolja...
Prodajem dve zenkice F...
NA JEDNOM MJESTU PONUD...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:80

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Bijeli oblaci