Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Udruga izviđača „Slavonski hrast“ održala je svoju redovnu godišnju skupštinu koja je ove godine bila ujedno i izborna. U narednom dvogodišnjem razdoblju udrugu će i dalje voditi predsjednik Zlatko Nikšić, uz pomoć dva dopredsjednika Silvije Tibor-Kovač i Zdenka Popovića. Skupština je prihvatila izvješće o radu za proteklu godinu u kojoj je bilo mnogo značajnih aktivnosti od kojih treba istaknuti prije svega provedbu projekata „Izviđačka učionica u prirodi“ i „Djeluj pozitivno – nisi sam“ koji su ostvareni uz potporu Grada Osijeka. Ispunjavajući svoju društvenu ulogu, izviđači su u provedbu programskih sadržaja ovih projekata uključili i značajan broj učenika osnovnih škola koji nisu članovi udruge.

Osim toga u protekloj su godini nastavljene, uz potporu Zaklade Slagalica, aktivnosti na uređenju izviđačkog parka na jezeru „Bajer“ u Gradskoj četvrti „Jug 2“. Izviđači „Slavonskog hrasta“ posebno su ponosni na činjenicu da je izviđački park u tom dijelu grada postao mjesto okupljanja i druženja svih građana pod motom „djelić prirode u našem susjedstvu“. Skupština je također usvojila i vrlo ambiciozan plan rada za naredno razdoblje u kojem značajno mjesto zauzimaju edukacija i osposobljavanje volontera za provedbu programskih aktivnosti, te organizacija Izviđačkog ljetnog kampa na otoku Prviću, u suradnji sa Savezom izviđača Osječko-baranjske županije.

U godini u kojoj osječki izviđači obilježavaju stotu obljetnicu pisane povijesti izviđačkog – skautskog pokreta u našem gradu, „Hrastovci“ će proslaviti i dva svoja značajna jubileja: 25-tu obljetnicu djelovanja udruge, ali i pedeset godina od osnivanja Odreda izviđača zrakoplovaca „Franjo Kluz“ čiju tradiciju i kontinuitet djelovanja nosi udruga „Slavonski hrast“. Značajna društvena priznanja poput Povelje zahvalnosti i Zelene povelje Osječko-baranjske županije i Pečata Grada Osijeka potvrda su doprinosa koji udruga svojim aktivnostima daje lokalnoj zajednici. Tim povodom je za 23. veljače zakazana svečana sjednica skupštine s akademijom na kojoj će, uz prigodni program, biti dodijeljena spomen-priznanja zaslužnim članovima i svima koju su djelovanju udruge dali svoj doprinos.

Tekst i foto: Udruga izviđača Slavonski hrast


 Stranica prilagođena ispisu
Provedite ugodan odmor...
Kontaktirajte nas pute...
Na prodaju štenci fran...
Pomeranski spic, musko...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:138

Registrirani online (2): Pflegeagentur m..., Redakcija 031


Objektiv031

Plavi most

Propustili ste? Pogledajte!