Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Na 16. sjednici Gradskog vijeća koja će se održati u ponedjeljak 4. veljače, Kristina Mur bi trebala biti imenovana privremenom ravnateljicom osječkog Kulturnog centra.

Imenovanjem Kristine Mur započet će postupak izbora djelatnika budućeg Kulturnog centra u Trpimirovoj ulici u blizini Eurodoma. Zadaća privremene ravnateljice i njezinog tima bit će obaviti pripreme za početak rada KC-a, pribaviti sve potrebne dozvole te podnijeti prijavu za upis u sudski registar. Mandat privremene ravnateljice trajat će do imenovanja ravnatelja po raspisu javnog natječaja.

A to bi se moglo dogoditi već tijekom ove godine. Naime, nakon što je Ministarstvo kulture u prosincu prošle godine donijelo Rješenje kojim se ocjenjuje da je osnivanje KC-a Osijek sukladno sa zakonom, riješena je i posljednja zakonska prepreka realizaciji ovog dugo najavljivanog projekta.

Podsjetimo, Grad je u veljači 2017. nakon 15 godina čekanja konačno postao vlasnik Kulturnog centra u sklopu Eurodoma u čiju je gradnju uloženo oko 3,5 milijuna eura nakon što su Grad i vlasnik Eurodoma riješili imovinsko-pravne odnose i „prebili“ međusobne obveze. Upisom vlasništva Grad je bio u mogućnosti aplicirati na međunarodne natječaje za unutarnje uređenje tog prostora za što je osigurano oko 6,5 milijuna kuna.

Kulturni centar Osijek će kao javna ustanova u kulturi putem svojih djelatnosti promicati kulturu i visoke umjetničke dosege, pratiti i poticati aktualna društvena i kulturna zbivanja u Osijeku, regiji i zemlji te pružiti podršku raznolikim djelatnostima u kulturi s ciljem zadovoljavanja kulturnih potreba građana Osijeka. KC Osijek će podići kvalitetu ponude kulturnih sadržaja grada, ali i pružati konstantu podršku svim organizatorima kulturnih aktivnosti.

Kako smo već pisali, na 4500 četvornih metara površine nalazit će se najmodernija koncertno-kazališna dvorana s 400 mjesta, dva izložbena prostora, multimedijalni centar za mlade i prostorije namijenjene za rad kulturno-umjetničkih društava.

Tekst i foto: Osijek031.com

Pročitajte i..
Grad Osijek nakon 15 godina čekanja postao vlasnik Kulturnog centra


 Stranica prilagođena ispisu
01-29-2019 07:01:32 pm :: akoide
Samo maštam, grad bi se trebao potruditi da troškovi hladnog pogona ovog i sličnih objekata budu što niži. No čini se da će u hladnoj stvarnosti biti upravo suprotno, samo još jedno mjesto za zapošljavanje svojte i trošenje teškom mukom zarađenog novca naših građana.

Na prodaju SARPLANINCI...
Etikete za vino, rakij...
Jazavičar, slatki mali...
Profesionalni majstori...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:93

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Kroz crveno