Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U sklopu Erasmus + projekta „Nove vještine za budućnost“ u potpunosti financiranog od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije 22 učenika i 6 nastavnika strojarske tehničke škole Osijek 6.1.2019. odlaze u Sevillu na stručnu praksu i promatranje rada nastavnika španjolskih škola. Sudionici mobilnosti su učenici 3. i 4. razreda zanimanja računalni tehničar za strojarstvo i tehničar za energetiku.

Na početku projekta smo objavili uvjete natječaja gdje su se učenici prijavili za sudjelovanje na projektu mobilnosti. Učenici koji su odlaze na mobilnost odabrani su transparentno prema rezultatima vrednovanja, uz jasno definirane kriterije odabira. Prije odlaska na mobilnost učenici su pohađali jezične, kulturološke i stručne pripreme koje će im pomoći u lakšoj prilagodbi i samom radu na praktičnoj nastavi u Španjolskoj. Sudionici mobilnosti su zajedno osmislili logo projekta koji predstavlja područja rada u kojima će učenici obavljati praktičnu nastavu. Učenicima su kupljena radna odijela i obuću te napraviljen tisak na njima s logom projekta, škole i logom Erasmus+ projekta.

Učenici će prilikom dvotjednog boravka u Španjolskoj odraditi 60 sati praktične nastave. Učenici zanimanja računalni tehničar za strojarstvo će provesti po dva tjedna radeći u Salesiano Santísima Trinidad školi, a tehničari za energetiku će provesti po dva tjedna radeći u SAFA Nuestra Señora de los Reyes školi te upoznati nove tehnologije i metode rada u području CNC tehnologija i obnovljivih izvora energije koje se koriste trenutno u njihovom zanimanju, steći poslovne i jezične kompetencije, te dvotjednim boravkom upoznati kulturu i običaje Španjolske.

Mobilnost 4 nastavnika strojarskih predmeta će trajati jedan tjedan. Nastavnici iz područja CNC tehnologija promatrat će načine rada tkz. „job shadowing“, radno okruženje španjolskih kolega u Salesiano Santísima Trinidad školi, a nastavnici iz područja obnovljivih izvora energija u IES Politécnico školi.Partnerska organizacija EuroMind će organizirati program praktične nastave kroz dane sa zadaćama nastavnih područja i ishodima učenja, provesti osnovni tečaj španjolskog jezika, imenovati mentora svakom sudioniku i organizirati uvodni sastanak s mentorom, organizirati smještaj i puni obrok, organizirati kulturološki program te organizirati tjedne sastanke sa sudionicima.

Voditelj projekta Danijel Kovačević dipl. ing. istaknuo je kako je cijeli projekt u iznosu 57.260,00 EUR je financiran od strane Europske unije, a odobren je od Agencije za mobilnost i programe EU iz čega su pokriveni svi troškovi: pripreme, prijevoza, smještaja, organizacije praktične nastave i povratka.

Tekst i foto: Erasmus +


 Stranica prilagođena ispisuNa prodaju Fiat multip...
Klavirski studio FORTI...
Iznajmljujemo lijepo u...
Vidoviti Emanuel, tali...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:123

Registrirani online (1): Redakcija 031


Objektiv031

Bastion