Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je početkom prosinca Javni poziv za prijavu inovativnih digitalnih obrazovnih sadržaja kako bi naglasilo važnost i vrijednost kvalitetnih i inovativnih učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u vrijeme brzih promjena.

Na javni poziv „težak“ 500.000 kuna pristiglo je 398 digitalnih obrazovnih sadržaja koji su poticali razvoj učeničkih područja u niz predmeta i međupredmetnih tema. Zastupljeni su svi nastavni predmeti i međupredmetne teme, a najviše radova je iz područja: Informatike, Tehničke kulture, Matematike, Hrvatskog jezika, Biologije, Prirode, Engleskog jezika, Njemačkog jezika, Fizike, Geografije, Glazbene kulture, Glazbene umjetnosti, Vjeronauka, Likovne kulture, Likovne umjetnosti, Povijesti, Kemije i Tjelesne i zdravstvene kulture.

Pristigle radove ocjenjivalo je Povjerenstvo sastavljeno od 18 članova, učitelja i nastavnika iz osnovnih i srednjih škola. Kriteriji ocjenjivanja bili su: aktivnost i primjerenost, zornost sadržaja, aktivnost učenika i suvremene nastavne metode, povratna informacija i samovrednovanje učeničkih postignuća, ergonomska i vizualno atraktivna organizacija, kvalitetan audio-vizualni sadržaj te jezična primjerenost.
Među 100 najinovativnijih nastavnika u Hrvatskoj svoje su mjesto pronašle i tri nastavnice iz Osijeka: nastavnica iz OŠ Vijenac Ivana Macan te dvije nastavnice osječke I. Gimnazije, Jelena Radlović i Ivana Štiglec.

Ivana Macan je osmislila edukativnu mulitmedijalnu igru „Otok glagoljaša“, Jelena Radlović je priznanje dobila za rad „A kao algoritam“ koji upoznaje učenike sa svijetom algoritama, dok je Ivana Štiglec nagrađena za rad „Migration Socratic Seminar“ na aktualnu temu migracija. Svaki je rad nagrađen s 5000 kuna.

Zahvaljujemo svim sudionicima što su svojim osobnim primjerom i kreativnošću pokazali da digitalna tehnologija može biti saveznik učitelju u pronalaženju načina za aktivnije sudjelovanje učenika i podizanju njihove zainteresiranosti za učenje.
Pokazali su kako se digitalna tehnologija jednako može primijeniti kako u prirodnim i tehničkim, tako i u umjetničkim, društvenim i humanističkim predmetima u cilju unaprjeđenja obrazovanja
“, stoji u obrazloženju Ministarstva.

Ispred portala Osijek031 čestitamo najboljima, a posebice osječkim nastavnicama čiji su radovi izabrani među 100 najboljih digitalnih obrazovnih sadržaja.

Popis nagrađenih autora možete vidjeti dolje u tekstu.Tekst: Osijek031.com
Foto: mzo.hr


 Stranica prilagođena ispisu
Kontaktirajte nas pute...
Shar Pei stenci ostenj...
Apartmani KOMARNA imaj...
Kontaktirajte nas pute...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:72

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Osječki most

Propustili ste? Pogledajte!