Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Od prvog dana nove godine, Hrvatski autoklub (HAK) uvodi nova tehnološka rješenja u proces provedbe vozačkih ispita, piše portal srednja.hr.

Tako će se u procesu provedbe vozačkih ispita iz pojedinog nastavnog predmeta početi koristiti programska aplikacija instalirana na tablet uređaje. Njena najveća prednost je pojednostavljenje postupka izdavanja vozačkih dozvola jer se uvjerenje o položenom ispitu automatski šalje u MUP i HAK.

Nakon što kandidat položi vozački ispit, pomoću aplikacije automatizmom informacija u vrlo kratkom roku dolazi na server MUP-a, odnosno HAK-a u obliku eUvjerenja o položenom vozačkom ispitu, što će značajno pojednostaviti i ubrzati postupak izdavanja vozačke dozvole. Osim toga, svrha je i smanjenje postojeće dokumentacije koja prati proces provedbe vozačkih ispita, kao i administrativnih poslova vezanih za proces provedbe vozačkih ispita.

Osim tableta, novina u provođenju vozačkog ispita u drugoj fazi je i instaliranje kamera ispred vozila u kojima se polaže ispit. Svrha je veća transparentnost procesa provedbe vozačkih ispita i pojedinih postupaka u okviru toga, kao i veća objektivnost procjene i ocjene stečenih znanja, vještina i sposobnosti za upravljanje vozilom u stvarnim uvjetima odvijanja prometa te ujednačavanje sadržaja i kriterija ispita ovlaštenih ispitivača tijekom provedbe vozačkih ispita iz pojedinog nastavnog predmeta.

Sve navedeno doprinijet će boljoj i kvalitetnijoj osposobljenosti kandidata za vozače, njihovoj boljoj pripremljenosti za samostalno i sigurno upravljanje vozilom u stvarnim prometnim uvjetima, poboljšanju sigurnosti mladih, odnosno novih vozača kao i doprinos poboljšanju sigurnosti prometa na cestama, navode u HAK-u.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Inja Pavlić/Foto-arhiv031


 Stranica prilagođena ispisu
12-23-2018 04:51:17 pm :: akoide
To će sigurno pojeftiniti cijenu dobivanja vozačke dozvole Smile. Prepušteo je jednoj, de facto, privatnoj firmi, HAKu, da određuje propise i cjenike. Tako isto je u mnogim drugim oblastima.
Uzima država, a uzimaju i njezini "prijatelji". Država tu i tamo još može smanjiti kakav porez ili drugi državni prihod, ali da smanji prihod svojim "prijateljima", to se još nije dogodilo.
Sibirski Haski muzjak ...
Kontaktirajte nas pute...
KOMPAS ZAGREB d.d. u s...
Pomeranac Boo minijatu...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:119

Registrirani online (1): edi


Objektiv031

Osječki most